Gattuso jó formában játszó Napolit vár a BL-folytatásra

A Napoli vezetőedzője nyilatkozott a Barcelona elleni BL mérkőzés kapcsán

A Barcelona a második helyen fejezte be a spanyol bajnokság 2019/20-as kiírását, ezzel szemben a Napolinak még három bajnoki mérkőzése van hátra az olasz élvonalban. Augusztus 8-án a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a két csapat a Camp Nouban fog majd megmérkőzni egymással természetesen zárt kapuk mögött. Az első mérőzésen 1-1-es döntetlen született még február végén Nápolyban.

A Napoli vasárnap este az Udinese ellen aratott 2-1-es győzelmet. Genaro Gattuso úgy véli, hogy csapata jól tért vissza az újraindulást követően: „A szünet óta jól megy a játék, jól teljesítettünk. Reméljük, hogy jó formában leszünk a Barça elleni mérkőzésen is.”

Aggályok merülnek fel a visszavágó Camp Nouban történő lebonyolításával kapcsolatban, mert a barcelonai koronavírus esetek száma egyre jobban nő. Ezzel kapcsolatban az olasz csapat vezetőedzője azt is elmondta, hogy különösebben nem aggódik a helyzet miatt: „Ezzel a témával az elnök és az igazgatók foglalkoznak. Természetesen normális, hogy vannak ezzel kapcsolatos aggodalmak, de ezeket meg is fogják oldani.” 

A még február végén Nápolyban a Barcelona ellen gólt szerző Dries Mertens az Udinese elleni bajnoki találkozón megsérült, azonban Gattuso szerint a belga támadó a katalánok ellen már ismét a pályán lehet majd, és kell is majd tartania tőle a barcelonai védelemnek. A Barçánál is történt egy sérülés a hétvégén, de Clément Lenglet is fel fog épülni a BL folytatásáig. 

***

ÚJRA KÉSZLETEN – SENYERA BARÇÁS MASZK