Griezmannal, de Ansu és Puig nélkül a Napoli ellen?

Napok maradtak hátra a Barcelona számára a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágója előtt, amit a Napoli ellen, 1-1-es állásról kell majd folytatni a Camp Nouban szombat este. A Barça minden nap edz, erre a meccsre készül, és már lehet sejteni azt is, hogy milyen csapattal állhat majd ki.

Az biztos, hogy Dembélével még nem lehet számolni, és kiesett a B csapatból felhívott Ronald Araujo is, aki a középső védő poszton jelentett volna tartalékot, mert Samuel Umtiti sem egészséges. Felépült viszont már Clement Lenglet, és Antoine Griezmann, ők várhatóan kezdeni is fognak.

A várakozás az, hogy a Barcelona abban a 4-3-1-2-es játékrendszerben fog pályára lépni, amellyel a Villarreal elleni, jól sikerült bajnokin próbálkozott, abban a reményben, hogy sikerül megismételni a produkciót. Arra kevés az esély, hogy a keret „szent teheneinek” tekintett sztárok közül bárki a kispadra kerüljön, így viszont könnyen lehet, hogy a fiatalok közül szorulnak többen a padra. Ansu Fati játékára így kevés az esély, mert nem várható, hogy Griezmann ne kezdene, Suárez és Messi esetében ez elképzelhetetlen.

A középpályáról viszont eltiltás miatt hiányozni fog Busquets és Arturo Vidal is, így ott Riqui Puig játéka nem elképzelhetetlen. Neki Sergi Robertót vagy Ivan Rakiticet kellene kiszorítania a csapatból.

A 4-3-1-2-ben a következő kezdőcsapat a várható: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; De Jong, Rakitic (Puig) , Sergi Roberto; Messi ;Griezmann és Suárez.