Az öltöző kívánsága: előrehozott választások és Xavi

Nem vitatják a saját felelősségüket, de Bartomeué is elvitatathatlan - Készek feláldozni magukat, ha erre van szükség

 

A legutolsó hírek szerint a tegnap esti katasztrofális vereség után a kamera elé álló Gerard Piqué nemcsak a saját, hanem csapattársai üzenetét is tolmácsolta a világ felé akkor, amikor alapvető változásokat sürgetett a klub minden szintjén.

Az öltöző meghatározó tagjai egyértelműen az előrehozott választások mellett kardoskodnak, mert meglátásuk szerint ez jelentheti az egyetlen kiutat a jelenlegi helyzetből. A játékosok magukkal szemben is önkritikusak: Piqué mondatát – „én leszek az első, aki távozik, hogy ha ez a legjobb a csapatnak” – többen magukévá tették, és elismerik, hogy egyetlen játékos feláldozása sem lehet probléma, ha a klub vérfrissítésre szánja el magát.

A saját felelősségük mellett a játékosok a Bartomeu-vezette elnökség teljesítményét is megemlítik akkor, amikor a 8-2-es vereséghez vezető okokat boncolgatják. Kiemelik, hogy az elmúlt évek kiszámíthatatlan, kapkodó vezetői teljesítménye is masszívan hozzájárult a tegnap esti gyalázathoz. Meglátásuk szerint taktikailag egyáltalán nem álltak készen, a csapaton pedig meglátszott a kiegyensúlyozatlan, hiányposztokkal teli keret. Ahogy többen is elmondták, nincs érinthetetlen játékosok, és bárki készen áll távozni, ha ez a klub érdeke, de ugyanezt várják el Bartomeutól is: legyen elég bátor ahhoz, hogy az eredeti, 2021-es választásokat előrehozza, mert a klubnak talán minden eddiginél jobban szüksége van a megújulásra. „Ezt már nem lehet rendbe hozni igazolásokkal, néhány új arccal: meg kell nyomnunk a reset gombot. Új ötletek, tervek, új arcok kellenek” – mondta egy idősebb játékos.

A Cadena COPE értesülési szerint Messi is előrehozott választásokat sürget, különben kilátásba helyezte, hogy nem hosszabbítja meg a 2021-ben lejáró szerződését.

Az idősebb játékosok álláspontja szerint olyan valaki kell edzőnek, aki töviről hegyire ismeri a klubot,  képes kemény munkára fogni mind a játékosokat, mind a klub dolgozóit, és erős személyisége révén képes újra életet lehelni a klubba. Az öltöző meglátása szerint ez az ember Xavi Hernandez.