Bizonyítványt osztunk: Braithwaite nagy napja

Edzőmeccs feeling, Braithwaite és Dest az élen

Remek kis meccset játszott a Barça B a BL negyedik fordulójában Kijevben, a félidei 0-0 után 4-0-ra nyert végül és tovább is jutott a csoportból, bár talán azt sem túlzás mondani, hogy a két oldal hiányzói miatt néha kicsit edzőmeccs jelleget is öltött a találkozó. Katalán oldalon többen nyújtottak jó teljesítményt, főleg magukhoz és a körülményekhez képest: Braithwaite, Dest és Aleñá például mindenképpen dicséretet érdemel és egyértelműen a jobbak között voltak – nálunk dán csatár, nálatok az amerikai jobbhátvéd lett a meccs legjobbja -, viszont Coutinho, Pjanic és Lenglet ma (sem) életük meccsét játszották… Alább a véleményünk, a pontok és persze pár GIF. Plusz egy súgó, avagy hogyan pontozzuk a játékosokat.

 

 

A mérkőzés közben és után megkértünk titeket is, hogy pontozzatok – nálatok Dest lett a meccs legjobbja:

Ter Stegen: 7

Cleaning Up GIF

Talán túlzás, hogy unatkozott, de sok dolga nem akadt, azt a keveset meg szép ellátta, illetve szokás szerint szépen elpasszolgatott és elsőprögetett a védők mögött. Az a pár lövés, amit a Kijev eleresztett, mindenképp kellett, hogy 50 fölé menjen a pulzusa.

Dest: 8

Best Comfort Pat GIFs | Gfycat

Remekül bejátszotta a jobb oldalt, aztán amikor először a kapu elé keveredett, szépen eltette a hosszúba a labdát, első gólját szerezve a klub színeiben. Bátran focizott, gólpassz értékű labdája is volt, jól részt vett az összjátékban, védekeznie meg nem sokat kellett igazán. Várjuk a hasonló folytatást.

Mingueza: 7

Fail Make Love GIF by Vidme

Nem látszott (mindig) rajta, hogy nagyon megilletődött lenne a bemutatkozása alkalmával, bár egyszer Barcelona védőktől ritkán látható mozdulattal hozott össze egy szép gyertyát felszabadításként, gondolva már a karácsonyra is. Egyébként teljesen rendben volt, amit újoncként letett az asztalra, egy szöglet utáni csúsztatásból pedig egy gólpasszt is adott Braithwaitenek – első meccsen ennél aligha kellene több. Nyilván nem a Dinamo Kijev a mérce és nem egy (ilyen) meccs alapján kell megítélni, de ha hasonlót tud éles meccsen is, akkor megragadhatna a felnőtt keretben.

Lenglet: 5

Looking Around Star Trek GIF

Volt egy-két bizonytalansága, ez meg elég volt ahhoz, hogy inkább az újonc társát lehessen dicsérni kettejük közül. A biztos vezetés tudatában a cseréje is indokolt volt, nehogy ő is lesérüljön a kijevi hidegben, különben a végén Koemant is nevezni kell játékos-edzőként a folytatásra…

Junior Firpo: 5

Beach Running GIF

Talán a besza bátortalan írja le a legjobban azt, amit a pályára tesz, pedig most aztán nem kellett a tét miatt izgulnia. Alba beállása és Lenglet cseréje után ő lett a középhátvéd és jól látszik a kontraszt közte és Alba között: utóbbi pár perc alatt hatással tudott lenni a támadásokra, a végén pedig gólpasszt is adott – Firpónak valahogy ma nem adta. Ma sem.

Pjanic: 4

aya cash no GIF by You're The Worst

A csapat egyik legrutinosabb játékosa, de igazából néhány szép körömpasszon kívül nem tudott túl sokat hozzátenni a csapat játékához, pedig most osztogathatott volna – egy árva kulcspassza sem volt (a csapatnak összesen 12). Persze az is lehet, csak nem volt kedve megszakadni. Így vagy úgy… ez kevés.

Aleñá: 7

dog aww GIF

Nem kis meccshiány mellett beszállni egy gyakorlatilag véletlenszerűen/kényszerűségből összetákolt, gyenge formában lévő Barçába sosem egyszerű, ehhez képest viszont abszolút megbízhatóan, fáradhatatlanul tette a dolgát a középpálya közepén: az ő neve mellé került a legtöbb passz (107), amiből csak 1-et (!) rontott el, volt két kulcsátadása is, valamint ha elő tudnánk valahonnan túrni, hány km-t robotolt, tippre abban is az élmezőnyben lenne. A második gól előtt ő adta be a szögletet, talán ez az egyetlen emlékezetes megmozdulása a meccsről, de egyelőre ő valószínűleg abban érdekelt, hogy megmutassa, számítani lehet rá, meg amúgy sem a bicikli-cseleiről híres (arra ott van nekünk Pedri vagy Trincao) – és ahogy mondta, örült, hogy egyáltalán játszott, mert újra futballistának érezte magát. Néha mondjuk az volt az ember érzése, hogy mindig útban van, de ezt tudjuk be a meccshiánynak és a túlbuzgóságának.

Trincao: 6,5

Stephen Curry Basketball GIF by Guava Juice

A 35. percben a csapat első kapura lövését az ő neve mellé lehetett felírni, aztán a meccs végére egyre jobban belejött, több csele is jó volt és voltak jó húzásai is, de még nem eléggé egyenletes a teljesítménye és ami most itt elég volt, az komolyabb ellenfelek ellen nem lesz az.

Coutinho: 4

not good enough mel b GIF by America's Got Talent

Ez a meccs nem róla szólt, nálunk ő lett a leggyengébb (és nem Griezmann! 🙂 ) Pjanic mellett, mert ők ketten voltak azok, akiktől egyértelműen többet várt az ember. Coutinho esetében minimumként annyit, hogy meghatározza a csapat támadójátékát/legyen jelentős hatással rá, legyenek gólpasszai/gólpassz értékű labdái vagy legalább kapura legyen veszélyes. Ezek közül nem igazán sikerült egyiket sem teljesítenie, a lövései mellé-fölé mentek, a passzai sokszor a védőkbe… Ez ma nem volt baj, mert a többiek megoldották és kifogásként azt is lehetne mondani, hogy sérülésből jött vissza nemrég, a tét sem volt nagy, de mikor kéne egy kicsit villantania, ha nem egy Dinamo Kijev ellen?

Pedri: 6.5

Néhány csele és labdaérintése megint élményszámba ment, érzésre néha olyan, mintha balettozna a pályán. A meccsre most nem volt nagy hatással, ezt most nem is elemeznék túl, úgyhogy csak annyit kívánunk neki, boldog 18. születésnapot, holnaptól óvatosan az alkohollal!

Braithwaite: 8

Adam West Dancing GIF

Szimpatikus srác ez a Bratman. Szó nélkül teszi a dolgát, edz és megpróbálja kihasználni azt a minimális bizalmat, ami jut neki. Ma először játszott a szezonban kezdőként (és egyébként pár perces hajrábeli csereszerepen kívül értelmezhető mennyiséget) és egyből köszönte is szépen, kitette a letette a névjegyét az asztalra. Az első félidő nem volt túl attraktív, így az elején ő is csak hajtott becsülettel, a felpasszokat szépen megtartotta, eltette oldalra a többieknek, próbált érkezni rendes, melós középcsatárként a kapu elé tett labdákra… Aztán Destnek adott egy gólpasszt – szerintünk véletlenül, mert inkább tűnt úgy, hogy magát akarja szöktetni -, aztán viszont egy duplával eldöntötte a meccset. Talán az egyetlen ember a keretben, aki nem akarja magánál tartani a labdát és az egyérintős passzaival egyelőre még van hova fejlődnie, de ez inkább pozitív és néha azért lenne benne fantázia, hogy egy rendes centerrel álljon fel a csapat, főleg, mivel még egyszer sem próbálta Koeman ezt a meccset leszámítva… Egyébként a csapatnál töltött múltja után egyértelmű, hogy nálunk ő lett a meccs embere.

Griezmann: 7

happy john lithgow GIF by Daddy's Home

AZ ÁTOK MEGTÖRT, GRIEZMANN ÚJRA GÓLT SZERZETT!

Riqui Puig: 6

GIF field goal, cincinnati, bearcats, best animated GIFs cincinnati bearcats, gobearcats, nippert, go bearcats, free download bearcats football, gobearcatsfb, its good, stepdad

A meccs egyik legnagyobb helyzetét hagyta ki, aztán meg magához képest elég pontatlan/bizonytalan volt, de hát ilyen meccshiány mellett ez nem meglepő. Mert ugye az is csoda, hogy pályára lépett egyáltalán Koemannál…

Jordi Alba: 7

Happy Win GIF - Happy Win Omg GIFs

Játszott 25 percet, de ahogy fentebb fejtegettük, egyértelműen jobb lett vele a csapat baloldala. Voltak remek átadásai, Griezmannal meg rúgatott egy gólt, reméljük megteszi a hatását.

De la Fuente: – 

First Time James Franco GIF - FirstTime JamesFranco James - Discover & Share GIFs

Bemutatkozott, Dest után második amerikaiként a klub színeiben.

Matheus Fernandes: –

I Didn't Get the Decision I Wanted – What Can I Do? – SIPA Admissions Blog

Igen, ő is a keret tagja. Csak Bartomeuék elfelejtették bemutatni. Megeshet ez bármelyik csapattal ugye… A társak mintha már találkoztak volna már vele, mert passzoltak neki, aztán volt egy lapos lövés-beadása, de egyébként nem sok vizet zavart. Első meccse volt ez a csapatban.

***

barcelona maszk pulóver új kollekció