BL: PSG lesz az ellenfél

Sorsoltak a Bajnokok Ligájában

Ma délben megtartották a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolását. A Barcelona az utolsó fordulóban lecsúszott a második helyre, így a csoportgyőztesek közül várhatta az ellenfeleit. Az érvényben lévő szabályok miatt nem kaphatta az egy csoportban való szereplés miatt a Juventust és másik spanyol csapatként a Real Madridot, így a Bayern München, a Manchester City, a Liverpool, a Chelsea, a Dortmund és a PSG hatosból várhatta ellenfelét a katalán csapat.

A sorsolás első párharcai után biztossá vált, hogy a Bayern Münchent és a Liverpoolt is sikerült elkerülni. Amikor az ötödik párharcként Stéphane Chapuisat kihúzta a Barcelona ellenfelét, akkor már csak két golyó volt a gömbben: a Dortmund és a Paris Saint-Germain nevét tartalmazó labda. Végül a francia csapatot kapta ellenfélként a Barça, a Dortmund pedig a Sevilla ellen készülhet.

Az első mérkőzéseket 2021. február 16. és 24. között, a második mérkőzéseket március 9. és 17. között játsszák. A dátumokat és az időpontokat a későbbiekben fogják majd véglegesíteni.

További párosítások:

Borussia Mönchengladbach – Manchester City
S.S. Lazio – FC Bayern München
Atlético Madrid – Chelsea FC
RB Leipzig – Liverpool
FC Porto – Juventus
Sevilla – Dortmund
Atalanta – Real Madrid

A Bajnokok Ligája jelenlegi lebonyolítási rendszere szerint a nyolcaddöntő után újabb sorsolás következik, amelyre 2021. március 19-én kerül majd sor.

***