Vegyes osztályzatok: Dinamo Kijev – Barcelona értékelő

Nehéz mérkőzésen nyert a Barcelona a Dinamo Kijev ellen 1-0-ra, azonban ezzel a győzelemmel még él a remény a Bajnokok Ligájában a legjobb 16 közé jutásért. Nem kapott mindenki erős osztályzatokat, ugyanis voltak, akikkel szigorúak voltunk. Ezen elvek alapján osztottuk ki a pontjainkat, amelyet Ti is megtehettek az alábbi linken! 

Megszenvedtek az életbenmaradásért: Dinamo Kijev – Barcelona 0-1

A kezdőcsapat: 

Ter Stegen: 7

Ansu Fati mellett a mérkőzés másik hőse. Mindent megfogott, amit lehetett, még úgy is, ha bravúrra volt szükség.

Mingueza: 4

Többször is próbálkozott beadásokkal, de sikertelenül. Voltak meleg pillanatok, mint a 28. percben is, amikor rosszul helyezkedett, és annak az lett az eredménye, hogy kipasszolták, és helyzetet tudott kialakítani a Dinamo Kijev. Az 50-60. percig három rossz beadása is volt, de mentségére szóljon: a negyedik után — még ha szerencsével is — már gól született. Voltak további megingásai is, amikor a Kijev támadásánál könnyűszerrel lefordultak róla. Sok hibával játszott.

Lenglet: 6

Volt egy jó előre törése a 18. percben, és egy kapufát eltaláló fejese, de ha bement volna is érvénytelenítik, mivel les szituáció alakult ki. Megnyert ugyan négy párharcot, és próbálkozott rögzített helyzeteknél is, de voltak olyan hibái — mint az 51. percben, amikor kicselezték úgy, hogy nem volt mögötte senki az ő oldalán, és kénytelen volt szabálytalankodni, amiért sárga lap járt. Ezek nem férnek bele egy nem sorsdöntő meccsen sem.

E. García: 6

Nem lehet most azzal vádolni, hogy sokat hibázott. Nem volt annyit játékban, mint Lenglet, de a párharcait megnyerte, határozott volt minden szituációban.

J. Alba: 5

Nem találta el a labdát a 16. percben Gavi beadását követően, amiből lehetett volna akár gól is, ha időben érkezik, azonban arról nem tehetett, hogy Bushchan egy fél ütemmel hamarabb elütötte előle a játékszert. A második félidőre teljesen eltűnt, inkább Mingueza oldalán jöttek a támadások.

Gavi: 5

Kihagyott egy ziccert az ötösön belül az első félidőben, vagyis pontosabban el se tudta lőni a labdát, de mindenképpen ordító helyzetben nem tudott jó döntést hozni. Az még mindig talány, hogy a túlzott lelkesedése, vagy a természete okozza azt, hogy szinte minden mérkőzésen kap egy sárga lapot.

Nico: 6

A középpályán ő és Busquets tartották a frontot, nem lehetne azt mondani, hogy volt rossz megmozdulása. Helyezkedési problémái akadtak, de összességében nem hibázott olyat, aminek döntő jelentősége lett volna. Kísérletei is voltak, igaz, mindet blokkolták, de megnyerte a párharcait, és a passzai majdnem 92%-ban pontosak voltak. Bemutatott három sikeres cselt is, tehát támadásban is mondhatni, hogy hatékony volt.

Busquets: 7

Sokszor szerzett labdát (3), de szintén három szerelés, valamint két tisztázás szerepel a neve mellett. Egy rosszul sikerült lövése volt, de talán az ő személyét lehetne leginkább kiemelni Ansu Fati és Ter Stegen mellett.

F. de Jong: 5

Magához képest most is szürkén játszott. Egyetlen párharcot tudott megnyerni, és ugyanennyi sikeres szerelése is volt, de ettől többet sajnos nem tudott ma este felmutatni.

Ansu Fati: 7

Szerencsével ugyan, de eldöntötte a mérkőzést, és életben tartja a csapat továbbjutással kapcsolatos reményeit. Az első félidőben is juthatott volna nagyobb ziccerig, de vagy nem volt szerencséje, vagy ha tudott is lőni, elakadt a labda a blokkban. Mindenesetre a meccs embere, mivel győztes gólt szerzett.

Memphis: 6

Igazán veszélyes kísérletig nem jutott, viszont a mezőnymunkája — még ha nem is volt látványos —, mindenképpen kiemelendő. Folytatta a jó sorozatát a kulcspasszokat tekintve: ma kiosztott ötöt, ezzel pedig öt mérkőzés alatt már 19-nél jár.

Cserék:

Dembélé: 5

Egy lövése volt, ami kaput is talált, azonban legtöbbször az jellemezte, ami régebben is, miután beállt Gavi helyére a 75. percben: sprintelt, majd elveszítette, vagy elpasszolta a labdát. Másrészről igaz az is, hogy öt hónap után lépett pályára először, és vele veszélyesebbé váltak a támadások.

Araújo, Baldé: –

Nem töltöttek annyi időt a pályán, hogy értékelhetőek legyenek, viszont Dembélé passza után volt egy lehetősége Baldénak – nem találta el a kaput.

Sergi: 6

Nem rajta múlott, hogy a csapat úgy játszott ma, ahogy. Nehéz helyzetben irányít ezen a néhány meccsen is, ameddig nem veszi át tőle a ,,karmesteri pálcát” várhatóan Xavi, talán annyi kritika illetheti, hogy nem siette el a cseréket.

***