„Ez a szezon egyik legnehezebb meccse”

Valverde a Murcia elõtt | Nem pártolja az egy meccses kupasorozat ötletét

Ernesto Valverde a kedd esti, Murcia elleni Király Kupa meccs elõtt beszélt a meccs várható nehézségeirõl, illetve szóba kerültek ezúttal azok a játékosok, akik általában nem kapnak lehetõséget a csapatban, de most könnyen lehet, hogy fognak.


Murcia

„Ez a szezon egyik legnehezebb meccse. Fejben nagyon jól rá kell tudni hangolódni ahhoz, hogy jól vegyük az akadályt. Az ellenfél számára ez az év meccse, és osztálykülönbség van. A Murcia egy történelmileg fontos, nagy csapat, amelyik egy rosszabb pillanatát éli. És jól akarnak majd játszani. Mi szintén, meg szeretnénk védeni a címünket.”

Fiatal játékosok

„Azért edzenek velünk, hogy ott lehessenek a pályán is Murciában. Oda kell figyelnünk a sorozat szabályaira, hogy legalább 7 elsõ csapatos játékos mindig pályán legyen. Lesz rotáció, de reméljük, hogy nyerni tudunk, és jól játszva tudunk nyerni.”

José Arnáiz

„Nagyon jó adottságai vannak, remek érzéke van ahhoz, hogy támadjon a védõvel szemben is, könnyedén mozog és van benne gól. Mindig ilyen típusú jellemzõket keresünk egy támadóban. Meglátjuk, hogy lehetõséget kap-e holnap.”

Aleix és Arda

„Egyik játékos sem került be a keretbe. Ardának volt egy visszaesése a bokasérülésével szombaton, amint megkapta az orvosok engedélyét a játékra. Aleixnek is olyan fájdalmai vannak, amivel tavaly megsérült. Egészen eddig bírta.”

Tartalékok lehetõsége

„A mai fociban minden nap vizsgáznod kell. Meg kell mutatnunk, hogy miért vagyunk itt, és ez rám is igaz. A Murciának van sikeréhsége, a város is velük lüktet majd.”

Vermaelen

„Nagyon jól edz, és nincs egyszerû helyzetben. Ki kell várnia a lehetõségét, bízom benne, hogy amikor ez eljön, ki tudja használni. Úgy látom, hogy jól edz, jó állapotban van.”

A kupameccsek egy mérkõzésen dõljenek el?

„Természetesen mi edzõk kevésbé szeretnénk ezt a felállást, mert több meglepetés lenne.”