Valverde: „Minden nyitott”

Tisztelik a Celtát a visszavágó előtt is

Ernesto Valverde sem elégedett, sem elégedetlen nem volt a Vigóban elért 1-1 után. Mint mondta, ezt sokféleképpen lehet nézni, hiszen a Barcelona nyerhetett is volna, de akár ki is kaphatott volna.

Elégedett az 1-1-el?

Mindenki a saját szemüvegén keresztül nézi. Bizonyos dolgok miatt elégedettek vagyunk. Elérhettünk volna jobb eredményt is, de ők is lőhettek volna gólt. Nagyon nagy volt a meccs ritmusa, ők nagyon előretoltan támadtak le. Volt veszély a kontráikban, és a mieinkben is. Ők visszaestek a második félidőre, ebben a 25-30 percben lezárhattuk volna a meccset, de nem találtunk be. Minden nyitott.”

Mi változott egyik félidőről a másikra?

„Amikor ennyire előretoltan támadsz le, készen kell állnod arra, hogy ezt fenntartod az egész meccsen. Ez viszont sokat kivesz belőled. Ezen felül mély volt a pálya talaja is. Az első félidőben voltak pontatlanságok a játékunkban, ők pedig frissebbek voltak. A második játékrészben jobbak voltunk. Végül pedig 90 percet kell játszani, ezt kell tudni jól csinálni.”

Más lesz a visszavágó, mint a Ligában?

„Ez egy másik sorozat, és ismerjük a Celta potenciálját. Bizonyították a Ligában, és ma is. Úgy jönnek majd, hogy szemtől szemben játsszák le a párharcot, ahogy mi is ezt akarjuk. Tudjuk, hogy milyen potenciál van bennük, tiszeljük őket.”

Intenzitással 8 kezdőjátékos nélkül is

„Voltak változtatások a legutóbbi bajnoki meccsünkhöz képest, de azok, akik ma játszottak, jó formában vannak. Elégedett vagyok a kerettel, amivel rendelkezem. Szerintem bő a keretünk, és vannak játékosaink, akik segítenek a nehéz pillanatokban. Jól reagáltak a játékosok most is.”

Miért játszott Arnaiz középcsatárként?

„Arnaiz inkább a szélen játszik, de jól megy neki előretoltan is. Játszott már így a Valladolidban is, és most ott volt mögötte Paulinho és André Gomes, hogy felérjenek a támadásokhoz segíteni. Jól tud elszakadni a védőktől és van benne gól is. A meccs végén inkább azt akartam, hogy Dembélé játszhasson teljesen szabadon, védő feladatok nélkül.”