Valverde: „Gól kell a továbbjutáshoz”

Piqué elvileg játszhat | Nem félti Suárezt

Holnap este a döntőbe jutásért játszik a Barcelona a Király Kupában, de hiába az egygólos előny, ennek tudatában is úgy nyilatkozott Valverde, hogy a Barçának gólt kell rúgnia, ha tovább akar jutni, tehát nem akar az eredmény tartására játszani. A katalánok menedzsere nem árulta el, játszik-e Piqué vagy Mina bemutatkozik-e, esetleg más összeállítást talált ki a Valencia ellen, és Suárez miatt sem aggódik, aki sárga lapja és a csapat továbbjutása esetén kihagyná a döntőt. 

A valenciai visszavágó

„A Valencián nem egyszerű túljutni, a kontráik nagyon gyorsak. Megpróbálnak agresszívabbak lenni támadásban, mert hátrányban vannak a párharcban, és a közönség is az ő oldalukon lesz. Kemény meccs lesz, ez biztos.”

Piqué játéka

„Egy kisebb problémával fejezte be a városi derbit, de emiatt nincs kizárva a játéka csütörtökre, kivárunk és meglátjuk, játszhat-e. Fogunk még edzeni, aztán meglátjuk.”

Yerry Mina készen áll a játékra?

„Ha egy játékos rendszeresen a keretben van, az azt jelenti, hogy készen áll arra, hogy pályára lépjen. Holnap meglátjuk, játszik-e.”

Milyen opciókat fontolgat Piqué helyett?

„A szükség diktálja majd, hogyan választunk. Vermaelen nem lesz, de Mina igen. Busquets és Digne is tud középen játszani… Meglátjuk az edzésen, aztán döntünk.”

Piqué közönséget csendre intő gólörömét vizsgálja a Liga…

„A Liga bármit tehet, amit jónak lát, amennyiben azt a futball érdekében teszi. Piqué esete nem új, de erről nincs több mondanivalóm.”

Gólt lőni Valenciában is

„A Valencia sok helyzetet teremt otthon, ezért azt gondolom, gólt kell szereznünk ahhoz, hogy továbbjussunk.”

Dembélé helyzete

„Rendben van, a csapattal edz, jövő hét elején rendelkezésemre fog már állni.”

A bírói ítéletekről

„A futballban mindig lesznek viták azokról, amiket megítéltek és amiket nem. Ezeket a vitákat a média is gerjeszti, nem lehet őket kikerülni. El kell viselnünk őket. De egy kicsit unalmas mindig ezekről beszélni…”

Suárez sárga lap veszélyben – újra kihagyhatja a döntőt

„Kommentáltuk valaha is Luis egyéniségét? Az agresszivitása támadásban nagyon jól jön számunkra, ahogy keresi az üres helyeket és a gólokat, még akkor is, ha néha ez plusz sárga lapokat jelent számára. Luis tapasztalt, tudja, hogyan vigyázzon magára. Holnap egy elődöntőt fogunk játszani és mindent meg fogunk tenni, hogy nyerjünk. Később majd aggódunk a jövő miatt.”

Erőltetett menetben a csapat

„A héten az a meccs van a középpontban, amelyik el tud minket juttatni egy döntőbe. Sok mérkőzést kell játszani egy hónap alatt, de hozzá vagyunk szokva, jó hangulatban vagyunk.”

A Ligában veretlenek továbbra is

„Nem igazán törődöm ezzel. Nem tehetem, gyorsan jönnek egymás után a meccsek. Szívesen ülnék ölbe tett kézzel és élvezném a helyzetet, de sok mérkőzés lesz még. Nekünk pedig mindig csak a következőre kell koncentrálnunk.”

A Valencia 10 év után döntőzhet, a Barçának sorozatban az 5. lehet

„Nem kisebb a mi motivációnk sem. Normális, hogy Valenciában izgatottak, de nekünk is megvan az esélyünk egy újabb döntőre.”

A szélső hátvédek

„Nem terveztem lecserélni Lucast a Cornellában, de ő kérte. Sergi Roberto pedig azért állt be, mert az Espanyol túl jól zárta a területeket.”

Luis Enrique a Chelsea padján?

„Nagyszerű feladat jósolgatni. De a Chelsea edzője jelenleg az, aki tavaly megnyerte a Premier League-et és van néhány trófea a háta mögött…”