Valverde: „Megérdemeltük a döntőt”

Biztos volt Gomes - Coutinho cserében

Ernesto Valverde szerint csapata megérdemelten jutott be a Kupa döntőjébe, de szokás szerint tisztelettel beszélt a Valenciáról is. Az André Gomes – Coutinho cserében viszont biztos volt, hogy jó döntés lesz.

Hosszú volt az út a döntőig

„Tudva azt, hogy milyen elvárások vannak a Barçában, fontos dolog, hogy ott vagyunk a döntőben. Nagyon kemény ellenfeleket győztünk le, mint a Celta, a Valencia és az Espanyol. Nagyon boldog vagyok. A Barça sok döntőt játszott már, de számomra ez a második alkalom, aminek nekivágok. Remélem, hogy most több szerencsém lesz, mint az első alkalommal volt.”

Piqué

„Jól érezte magát, és úgy döntöttünk, hogy kockáztatunk. Végül aztán elfáradt, túl volt terhelve a lába, és lecseréltem.”

Lépésről lépésre

„Az egyedüli dolog, ami előttünk áll, egy döntő, a Kupa döntője. Az a feladatunk, hogy most koncentráljunk a Ligára, ezt követően a Bajnokok Ligájára, ahol nagyon kemény párharc vár ránk. Most pedig jön a Getafe. A játékosaim készen állnak fejben arra, amit ez a klub elvár tőlük.”

Hol legyen a döntő?

„Játszottam már Kupadöntőt az ellenfél pályáján (2015-ben az Athletic edzőjeként a Camp Nouban), és nem szívesen ismételném meg.”

Megérdemelték

„Nagyon motivált ellenfelünk volt, az egész város összefogott. Az odavágón a Valencia nem engedte, hogy nagyobb különbséggel nyerjünk. A visszavágón domináltunk annak ellenére, hogy nekik is voltak helyzeteik. De megérdemeltük a továbbjutást. Jó párharc volt.”

Tökéletes forgatókönyv?

„Jobban örültem volna, hogy ha kevesebbet kell szenvedni, és minden biztosabb már előbb is. A Valencia nagyon veszélyes volt kontrából, és a jó játékosaik bőven okoztak nekünk problémákat. A kapufájukkal, ha bemegy, erősen beléptek volna a párharcba.”

Coutinho cseréje

„Egyértelmű volt a csere. Meg kellett mozgatnunk a támadójátékunkat. André segített az erejével, de úgy láttam, hogy hiányzott a játékunkból több csel, és az a képesség, hogy kezdjünk valamit a dominanciával. Általában többet szeretek várni a cserékkel, de ezúttal ebben biztos voltam.”