Cillessen kulcspassza és az ünneplés a társakkal

A holland kapus nem csak hátul ad stabilitást | Gólpassz értékű átadás

Jasper Cillessen egészen káprázatos szezont fut idén a Barcelona kapujában, és leírható róla mindez úgy is, hogy a holland csak a Király Kupában kap lehetőséget a német Marc-André ter Stegen mögött. Cillessen a Sevilla elleni fináléban (5-0) is megmutatta, hogy a leigazolása egy óriási sikertörténet, és immáron nem csak a védekezéshez, de a támadáshoz is hozzátette a magáét. 

Cillessen az idei Király Kupa-sorozatban csupán két gólt kapott, egyet az Espanyol, egyet pedig a Celta Vigo ellen, ám ezen kívül a Sevilla mellett sem a Valencia, sem pedig a Murcia nem volt képes bevenni a kapuját. A holland teljesítménye ráadásul azért is egészen káprázatos, mert ezt a magas színvonalat úgy hozza, hogy nincsen játékban, hiszen ter Stegen helye megkérdőjelezhetetlen a csapatban a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában.

A németalföldi portás ráadásul szombat este a Sevilla ellen nem csak hátul oldotta meg a feladatát, de jelentős szerepet vállalt az első gól megszerzésében is, hiszen a Sevilla magasan feltolt védelmi vonala mögé bejátszotta a labdát, amit Coutinho minden gond nélkül be is ért, majd Suáreznek passzolt, aki a kapuba továbbította a játékszert. Cillessen átadása nem tartozik a könnyebbik fajtájú indítások közé, hiszen csaknem egy 45-55 méteres átadásról van szó, ami azonban pont oda ment, ahova kellett, Coutinho lába elé.

Nem véletlen, hogy a közelében lévő társakkal is különleges módon, eksztázisban ünnepelt Cillessen a vezetés megszerzése után.