Valverde: „Abszurd, hogy Messi csak 5. lett az Aranylabda-szavazáson”

Lesz rotáció a Cultural elleni kupameccsen

Este a másodosztályú Cultural Leonesa ellen lép pályára a Copa del Rey visszavágóján a Barcelona, a meccs előtt pedig Valverde megerősítette, hogy bőven lesz a csapatban rotáció, a keveset játszók esélyt kapnak rá, hogy megmutassák magukat, de a cél egyértelműen a győzelem. A spanyol mester beszélt emellett az Aranylabda eredményéről, az esti ellenfélről és néhány játékosról is.

 

 

A Cultural elleni kupameccs

„Fontos meccs lesz számukra, mert nem nyertek a bajnokságukban, mióta egymás ellen játszottunk, pedig ők egy olyan csapat, akiknek az első helyeken kellene állniuk. Nekünk ez a viszonyítási alap. Nyerni akarunk, de jó fejben tartani, hogy ezek mindig nehéz meccsek. Nekik nincs vesztenivalójuk, ettől függetlenül szeretnénk a szurkolóknak megszerezni a győzelmet.”

Az ellenfél erősségei

„Kemény meccset játszottunk velük legutóbb, hasonlóra számítunk most is, de erre van válaszunk. Jól álltak vissza, veszélyesek voltak a kontráikkal. De ez a meccs dönt a továbbjutásról, nem hibázhatunk.”

A csapat állapota

„Jelenleg sok szempontot figyelembe kell vennünk a csapatot illetően. Vannak játékosok, akik a meccsre készek lehetnek, de edzésen ezt tesztelnünk kell. Nem mondom azt, hogy tisztán látok már mindent [a kezdőcsapatot illetően], mert ezekre a meccsekre körültekintően végiggondoljuk a lehetőségeket edzést követően. Vannak játékosok, akik az igen/nem között mozognak [játszanak-e kérdésre válaszolva]. Ez a helyzet Jasper Cillessen és Samper esetében. Vermaelenre úgy gondoljuk, számíthatunk már.”

Aleñá

„Az, hogy a felnőtt csapattal van, már jó ideje kiérdemelte. A szezon elején is már úgy gondoltuk, hogy véglegesen felkerül, de a sérülése miatt kevesebbszer számítottunk rá. Az elgondolás az volt, hogy januártól véglegesítjük a felnőtt csapatnál, de Rafinha sérülése miatt ezt már most megléptük. Reméljük sok játékpercet fog kapni majd.”

Lenglet

„Abszolút megbízható játékos minden szempontból, nagyon profi. Nagyon gyorsan beilleszkedett, de segített neki az is, hogy a Ligából érkezett.”

Messi 5. lett csak az Aranylabda-szavazáson

„Nem fogok elemzésekbe menni a díj értékét illetően. Mindenkinek megvan a véleménye, gratulálnunk kell Modricnak, de Messi 5. helye számunkra abszurd.”

A csapat fejlődése

„Tudjuk, hogy van hova fejlődnünk, mivel játszottunk már kiváló meccseket is a szezonban. Máskor viszont nem voltunk jók például egy egész félidőn át. Tudjuk, hogy van egy irány, amit követnünk kell, azokat a meccseket kell alapul vennünk, ahol kimagaslóan teljesítettünk. De a Liga idén kemény, sokat követel tőlünk, különösen idegenben nehéz nyerni. De tudjuk, mi az irány és ezt fogjuk követni.”

Vizsga lesz a meccs Denis számára?

„Minden meccset lehet így is és máshogy is nézni. Vizsgaként, lehetőségként… Egy ilyen meccs mindenki számára egy lehetőség, ahol folyamatosan vizsgáztatnak minket. Denisnek, Messinek és mindenkinek egy lehetőség és egy vizsga is. Ki kell használni a pillanatot, mindent beleadni és megmutatni mindenkinek, ki vagy.”

Suárez állapota

„Ma még nem játszik, de reméljük, szombaton már igen.”

Rotáció

„Lesznek változtatások és lesznek játékosok, akik megkapják az esélyt és akiket most láthatunk majd. De ne feledjük, ez nem csak erről szól, győzni akarunk majd.”

***

Te mivel leped meg magad vagy a Barçás családtagokat karácsonyra? 🙂

https://shop.eurobarca.hu/favorite-barcelona-sweatshirt-red-s-958