„Rakitic? A jövőről beszélni kockázatos”

Valverde a Barça - Sevilla előtt

Az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde megtartotta a sajtótájékoztatóját a Sevilla elleni kupa visszavágó előtt. A spanyol tréner beszélt Denis Suárez és Ivan Rakitic helyzetéről is. Ezen kívül azt is elmondta, hogy reméli, ki tudják használni a hazai pálya előnyét.

A mérkőzésről

„Nyilvánvaló, hogy a Sevilla elleni meccs egy kihívás, hiszen 90 percünk van hátra, hogy fordítsunk. Mindent bele kell adnunk. Olyan csapat vagyunk, amely bizonyos időpontokban mindig tesz egy lépést előre, és holnap erre sor kerül. Minden nyilatkozatunkban láthatjuk, hogy folytatni szeretnénk a versenysorozatban. Tudjuk, hogy azokban a párharcokban, ahol hátrányban vagy, a rajongók támogatása alapvető, de a csapat az, ami bevonja a szurkolókat, és ez egy kihívás mindenki számára. Mindig győzni akarunk, és tudom, hogy minden alkalommal, amikor nem sikerül, az egy kis lépés vissza. Néhányak szerint ez csalódás, néhányak szerint hiba. Továbbjutunk vagy sem, az egyetlen biztos dolog az, hogy szombaton is felkel a Nap, és lesz egy másik meccsünk.”

Denis

„A Denis-üzlet nem hivatalos még, de ez olyan dolog, amit minden fél akart, és reméljük, hogy jól fog menni neki. Nem hiszem, hogy sokkal több változás lesz még a csapatot tekintve.”

Rakitic

„Rakitic egy nagyon fontos játékos, aki már akkor is megmutatta, mielőtt ideérkeztem volna. Különben is, a jövőről beszélgetni kicsit kockázatos, de az egyértelmű, hogy Ivan nagyon fontos számunkra.”

Semedo

„Nelson egy nagyon jó játékos, aki jól figyel az emberekre, Jesus Navas miatt ezért játszattam a minap a Sevilla ellen, és Jordi Albának adtam egy kis pihenést. Nagyon elégedettek vagyunk vele, nagyon nehéz kezelni a sebességét, és apránként javul támadásban is.”

Szükség lesz a szurkolókra

„Azt hiszem, a Camp Nou reagálni fog. A labdarúgás nagyszerű pillanatokból áll. Szeretnénk egy nagyszerű show-t előadni, amit a rajongók idővel visszanézhetnek. Remélem, hogy ki tudjuk használni a hazai pálya előnyét.”