„Casemiro büntetője? Ne mondd, hogy Carvajal válasza nem volt nagyszerű”

Valverde a Real Madrid elleni kupaelődöntő-visszavágó előtt

Az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde megtartotta a Real Madrid elleni szerdai kupaelődöntő visszavágójának előtti sajtótájékoztatóját. A Barça trénere bízik a csapatában és abban, hogy képesek lesznek saját maguk javára eldönteni a párharcot a Bernabéuban. A spanyol szakvezető, aki a 100. mérkőzésére készül a Barça trénereként, reméli, hogy sikeres lesz a jubileuma. 

100. mérkőzés

„Nagyon szeretném döntőbejutással ünnepelni. Nem tartottam számon a mérkőzéseket, de ez egy kiemelt mérkőzés, egy elődöntő, egy Klasszikus. Nehéz meccsre számítok, a párharc még nyitott, remélem, sikerrel járunk egy nagyszerű csapat ellen.”

A visszavágó

„Megpróbáljuk megnyerni a mérkőzést. Mindent az alapoktól kell kezdjünk, és muszáj gólt szereznünk, különben nem juthatunk tovább. Kontroll alatt kell tartsuk a mérkőzést és be kell vegyük az ellenfél kapuját.”

Arthur

„Javul az állapota, hétfőn részben a csapattal tudott edzeni, viszont ezen a meccsen még nem számíthatunk rá, talán majd szombaton. Arthur különleges játékos, de minden játékos valami különbözőt ad hozzá a csapat játékához. Sokat segít nekünk, voltak meccsek, amikor pályára lépett és a csapat nagyszerű teljesítményt nyújtott, ugyanakkor voltak meccsek, amikor nem számíthattunk rá és a csapat ugyanúgy nagyszerű teljesítményt nyújtott.”

 Clasico 

„A múltból nem tudod megjósolni, mit fog hozni a jövő, nem tudhatod, mikor változnak meg a dolgok. A számok megmutatják, mi történt a múltban, de azok vizsgálata nem mondja meg, mit hoz a holnap. Az eredmény nagyon sok mindenen múlik. Erősek, jók lesznek holnap, ez egy Klasszikus és nagyon fontos a számunkra. Mindegyik eredmény, ami nekünk kedvez, nagyszerű.”

VAR

„Nincs VAR-krízis. Nyugodtak vagyunk, a vita a focinak és más sportágaknak is a része. Megpróbálunk győzni és minden mást figyelmen kívül hagyni.”

Casemiro büntetője

„Ne mondják, hogy Carvajal válasza nem volt nagyszerű [Carvajal azt nyilatkozta, hogy 25 méterről hallotta a Casemirót ért rúgást – a szerk]. Nem szeretnék semmit mondani az üggyel kapcsolatban, csak szeretnék mielőbbi gyógyulást kívánni Doukourénak.”

Két Klasszikus

„Nem megszokott, hogy ilyen rövid idő alatt kétszer játszunk egymás ellen, de időnként megtörténik. Nagyon nehéz mindkétszer ugyanolyan eredményt elérni, megpróbáljuk külön tekinteni a két mérkőzést. Először a kupára koncentrálunk, utána foglalkozunk a szombati bajnokival.”

Vinícius 

“Nem tudom, milyen összeállításban lépnek majd pályára. Vinícius egy nagyszerű játékos, nagy önbizalommal játszik, képes megbontani az ellenfelek védelmét. Viszont ha nem ő kezd, akkor is ott van még Bale, Asensio, Isco…”

Cillessen

„Gyorsabban javul az állapota, mint azt vártuk. Fontos eleme volt eddig a csapatnak, később ezt megháláljuk neki.”

Dembélé

„Mindkét szélen nagyszerűen képes játszani. Dortmundban a jobb oldalról indult, de nem jelent neki nehézséget, ha bal oldalon játszik. Meglátjuk, milyen szerkezetben játszunk majd.