Valverde: „Van, amikor semmi nem megy be, most minden”

Örül a győzelemnek, de a döntőt még le kell játszani

Nyilvánvalóan boldogan értékelt a Real Madrid 3-0-s legyőzését követően Ernesto Valverde a sajtó képviselőinek, de önkritikusan azt is elismerte, könnyen másképp alakulhatott volna a mérkőzés képe, ha a Madrid kihasználja a helyzeteit. A Barça mestere elmondta, hogy nem aggódott a helyzetkihasználás miatt a Lyon ellen, ahogy a mostani hatékonyságot sem dicsérte az egekig, valamint azt is kiemelte, szép dolog a döntőbe jutni a Madrid kiütésével, de a kupát még nem nyerte meg ezzel a csapat.

Problémák az első félidőben

„Az első félidőben jobbak voltak nálunk, hiányzott belőlünk a támadószándék. Nem tudtuk játszani a saját játékunkat, területet vesztettünk és könnyen gólokat kaphattunk volna.”

Hatékonyság – 3 gól 4 kapura lövésből

„Nem volt egy kerek meccs, ezt be kell ismernem. Ma három gólt is lőttünk úgy, hogy nem volt sok lehetőségünk, máskor viszont van, hogy pont fordítva történik.”

A Lyon ellen semmi nem ment be – most minden

„A futball néha egy kicsit véletlenszerű. A Bajnokok Ligájában 25-ször lőttünk kapura, mégsem szereztünk gólt és máris azt beszélték, hogy válságban vagyunk.”

Suárez teljesítménye

„Suárez egy igazi góllövő, aki mindig jó helyen van, agresszív, ambiciózus és mindig gólokat akar szerezni.”

Szombaton folytatás a bajnokságban

„A szombati bajnoki mérkőzés ugyanolyan fontos, mint eddig volt, de javulnunk kell, hogy szombaton is nyerjünk itt. A Liga az a sorozat, amit mindannyian meg akarunk nyerni.”

Mi változott a második félidőre?

„A második félidőben minden sikerült, az elsőben kevesebb minden. Az elején több kontrával is megbüntettek minket, a játékunk sebessége nem volt elég magas, támadásban hiányzott belőlünk az intenzitás. Nekik voltak tiszta helyzeteik. A szünet után sokkal határozottabbak voltunk és be tudtunk vinni több ütést. Határozottabbnak kellett lennünk, mert a 0-0-s állás nem ért számunkra semmit.”

A második félidőben érkezett az első kapura lövés…

„Nem igazán aggódom emiatt, mert nagyon hatékonyak voltunk. A futballban sok mindentől függ a győzelem – most örülünk neki, hogy mi jutottunk a döntőbe.”

Értékesebb a továbbjutás, hogy a Madridot sikerült búcsúztatni?

„Két sztárcsapat meccse volt és a győztes emiatt megerősödve játszhat a döntőben, de ettől még azt nem nyertük meg, még le kell játszanunk azt a meccset is.”

Sikerült legyőznie Solarit is?

„A tervem azt volt, hogy több helyzetet alakítunk az elejétől kezdve és több gólt tudunk szerezni, ez az igazság… Mindig azt mondják, hogy a győztes csapat edzője a legyőzött felett áll, de ez túlzás.”

Messi játéka

„Vannak játékosaink Messin túl is, akik gólokat tudnak szerezni. Luis Suáreznek hihetetlen számai vannak a Barcelona történelmében, Leo pedig nem csak gólokat szerez, hanem a futballunkat is alakítja.”

Dembélé

„Az első félidőben nem volt túl jó a labdával és volt több labdavesztése, amik miatt megszenvedtünk, de a második félidőben nagyon jól használta ki az előtt nyíló területeket.”

***

Most ugyan nem sikerült egy 5-öst gurítani, de az őszi emlékpólóból van még készleten…
Rendeld még most, amíg van néhány darab belőle, vagy csak nézz be a shopba és válassz egy neked tetsző Barçás ereklyét!