„Ha nem hozzuk a legjobbunkat megégethetjük magunkat”

Messi a Valencia elleni kupadöntő előtt

A szombati Valencia elleni Spanyol Kupa döntő előtt Lionel Messi is a sajtó rendelkezésére állt. Az argentin klasszis a döntőn kívül több témát is érintett, így beszélt a liverpooli vereségről, Valverdéről, az Aranycipőről és Griezmannról is.

A Liverpool elleni kiesés

„Hatalmas pofon volt, ez a következő néhány mérkőzésünkön látszott is. Nehéz volt túllépnünk rajta, de holnap már egy döntő vár ránk, ahol megnyerhetjük a második trófeánkat a szezonban. Az utóbbi években jól szerepelünk a kupában, és most is a győzelem a célunk.”

Valverdét ért kritikák

„Kevés Valverdét érintő kritikát olvastam vagy hallottam, de néhány eljutott hozzám is. Úgy vélem jó munkát végez és nem kell őt okolni a Liverpool elleni kiesés miatt. Megtörtént, ugyanúgy, mint tavaly a Róma ellen. Nem volt szerencsénk. Természetesen ilyenkor az edző is hibás bizonyos mértékben, de nem szabad csak őt vádolni mindenért.”

Valverde maradása

„Azt szeretném ha folytatná. Tavaly dupláztunk és idén is meg van rá az esélyünk habár a Bajnokok Ligája nagy szégyenfoltot hagyott.”

Aranycipő

„Nem foglalkozom vele, vagy legalábbis nem az jár a fejemben.”

Változások a következő szezonban

„Szomorúak vagyunk, de nem az én feladatom, hogy eldöntsem milyen változásokra van szükség. Én csak annyit mondhatok, hogy csalódottak vagyunk.”

A Valencia elleni döntő

„Tisztában vagyunk vele, hogy ez egy döntő és újabb trófeát szerezhetünk. Természetesen ha nem nyerjük meg a kupát akkor sokkal rossz helyzetbe kerülünk, mint amilyenben most vagyunk. Szeretnénk még egy kupát nyerni és magunk mögött hagyni a mostani állapotunkat.”

Szeméremcsont fájdalmak

„Jól érzem magam, jobb formában vagyok. Ezzel a problémával január óta küzdöttem, akkor fájdalmakkal küszködtem, de megtaláltuk rá a megoldást. Jó állapotban tudtam játszani, most pedig 100%-os állapotban vagyok.”

Motiváció holnapra

„Nem hibázhatunk, a legjobbunkat kell nyújtsuk. El kell válasszuk a holnapi döntőt a liverpooli vereségtől. A Valencia egy rendkívül erős csapat, jól ismerjük őket a bajnokságból. Sok meccsen szenvedünk ellenük, a holnapi döntő is kiélezett lesz és ha nem hozzuk a legjobbunkat könnyen megégethetjük magunkat.”

A Liverpool elleni kiesés vs az elbukott világbajnoki döntő

„A két meccs két különböző történet. Liverpoolba három gólos előnnyel érkeztünk, onnan tudták megfordítani a párharcot. A világbajnoki döntő elvesztése is komoly csapás volt, de a kettő teljesen eltér egymástól.”

Szezonértékelés

„Különleges szezon volt, az első kapitányként. Megnyertük a Ligát és a kupagyőzelemre is van esélyünk. Nagyszerű szezonon vagyunk túl, de a liverpooli meccs sajnos beárnyékolja.”

Griezmann esetleges érkezése

„Nem gondolok most Griezmannra.”

Van olyan ügyes lábad, mint Messinek vagy Iniestának? Talán nincs 🙂 De ettől még garantáltan feltűnést kelthetsz, ha felveszed a legnagyobb Barcelona-sztárok zoknijait! Íme az egyik!