Koeman a kihagyott helyzetekről: „Ez elfogadhatatlan!”

Bár győzelmével továbbjutott a Barcelona a Copa del Rey következő fordulójába, Ronald Koeman közel sem lehetett elégedett a mérkőzésen látottakkal. A holland mestert feldühítette a sok kihagyott helyzet, különösen a két elhibázott büntető. Ráadásul a Barça egymást követő harmadik meccse is extra 30 percet követően ért csak véget, amivel kapcsolatban szintén elégedetlenségének adott hangot a tréner.

Kihasználatlan helyzetek

„A legfontosabb az volt, hogy meglegyen a továbbjutás, de nem lehetünk teljesen boldogok, mert kihagytuk a lehetőségeinket, sőt két büntetőt is elhibáztunk, aminek következményei vannak ilyen mérkőzéseken.”

Gólszerzés

„Nem a hozzáállásunkban volt a probléma, de nem elég csak futni, helyzeteket kell kidolgozni és hatékonynak kell lenni. Ma ez nem sikerült… ez elfogadhatatlan.”

Ilaix

„Több változtatás is történt a kezdőben. Ilaix egy tehetséges játékos, aki fontos része a csapat jövőjének.”

Kihagyott tizenegyesek

„A legfontosabb mindig az, hogy megnyerd a mérkőzést. Kihagytunk két tizenegyest és a gólszerzési lehetőségeink is kimaradtak. Egy ekkora klubnál viszont nem lehet ennyi helyzetet elpuskázni. Messin kívül nincs olyan játékosunk, aki képes értékesíteni a büntetőket. Többet kell gyakorolnunk a tizenegyeseket és beszélnünk róla, hogy fejlődést érjünk el ezen a téren. Mivel nincs közönség, így a nyomás sem akkora. Higgadtan kell odaállni.”

Cornellá

„Nagyszerű mérkőzést játszottak, a kapusuk pedig a mezőny legjobbja volt. Volt elegendő lehetőségünk, hogy könnyebb meccsünk legyen ellenük. Értem, hogy miért tudták megverni az Atlético Madridot, egészen a lefújás pillanatáig nem adták fel. Nekünk pedig át kell beszélnünk, hogy miért kellett újra 120 perces mérkőzést játszanunk.”

Dembélé becserélése Riqui helyére

„A szélek erősítése volt a cél és hogy mélységet adjak a támadásoknak. Griezmann visszajött Braithwaite mögé és melléjük került a két szélső. Raádásul Riquinek sárgája is volt.”

***