Koeman: „De Jong jobban teljesít itt, mint az Ajaxban”

A holland vezetőedző nyilatkozata a Rayo elleni kupameccset követően

Ronald Koeman nem volt elégedett az első félidővel a Rayo Vallecano elleni szerda esti kupameccsen, mivel csapata nem szerzett gólt, viszont annak ellenére, hogy a Barcelona a második félidő elején hátrányba került, fordítani tudott és továbbjutott a legjobb nyolc közé. Koeman értékelte De Jong teljesítményét is, akinek a góljával nyerni tudott a csapat.

A mérkőzésről

,,Jól játszottunk, a saját játékunkat játszottuk. Az ellenfél jól teljesített, ennek ellenére ki tudtunk alakítani jó néhány tiszta helyzetet. Az 1-0 után jól reagáltunk és megnyertük a meccset, több gólt is szerezhettünk volna, de legfontosabb, hogy továbbjutottunk. Nagyon örülök a csapat mentalitásának.” 

Nagyobb különbséggel is nyerhetett volna a Barcelona

,,Lényegében nagyon boldog vagyok. Jó meccs volt. Az utolsó passzoknál hibáztunk az első félidőben és nem kaptunk büntetőket sem. Miután hátrányba kerültünk a második félidőben, megmutattuk az igazi arcunkat. Egy ilyen szoros eredmény esetén normális, hogy szenved a csapat, de összességében nagyon jó volt a csapat. Jó meccset játszottak, és megnehezítették a dolgunkat. Az első félidőben egy vagy két gólt is szerezhettünk volna.”

Sokat játszottak idegenben

,,Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon nehéz hónap volt nagyon sok idegenbeli mérkőzéssel és utazásokkal. Nyolc meccset játszottunk. A csapat megmutatta az igazi mentalitását, hogy szembe tudott nézni ezzel a nehéz hónappal. Megérdemelten nyertük az utóbbi meccseket, sok pontot szereztünk. Kár a Szuperkupa-döntőért. A LaLigában visszatértünk a mi szintünkre.”

De Jong

,,Szükségünk van rá. Szükségünk van arra, hogy támadjanak a középpályásaink. Nagyon képzett technikailag, sokat segít hátulról építkezni. Beszéltünk vele, hogy segítsen a támadásokban és szerezzen több, mint egy gólt egy szezonban. Jobban teljesít, komplettebb a teljesítménye, mint amikor az Ajaxban volt. Segít az előkészítésben és a gólszerzésben is.

Sárga lapot kapott

,,Felmutattak nekem egy lapot azért, mert azt mondtam, hogy az az eset szabálytalan volt. Ha ad egy lapot ezért, hová tartunk? Azt már más kérdés megítélni, hogy büntető volt-e. Volt VAR. De nem volt büntető, így döntöttek, és ezt el kell fogadni.”

Kupa

,,A célunk mérkőzésről-mérkőzésre haladni. Ugyanígy akarjuk folytatni a Kupában, folytatni szeretnénk, nyerni akarunk. A legjobb teljesítményre törekszünk.”

Riqui Puig és Trincao

,,Mindketten jól játszottak. Trincao sok veszélyt alakított ki az első félidőben, Riqui a csapatrészek között játszott. De a középpálya nem volt megfelelő a középpályások számára. Változtattunk, hogy frissítsük a csapatot.”

A pályáról is elmondta a véleményét

,,Jobban szeretem a rendes füvet, mint a műfüvet. A Rayo mindent megtett azért, hogy a legjobb állapotban tartsa, de a hó ebben nem segített.”

Jó fizikai állapotban vannak

,,Ha megnyered a meccseket, nem vagy fáradt, az eredmények önbizalmat adnak. Készen állunk vasárnapra.”