Alba: „Egy igazi közösség vagyunk”

Sosem fejelt még gólt

A Granada elleni meccs másik főszereplője Antoine Griezmann mellett Jordi Alba volt, aki gólpasszt adott, szerzett két gólt és a hétvégi találkozó után a legszebb napjait idézve játszott. A katalán bekk örült a továbbjutásnak és a saját teljesítményének, valamint nevetve elmondta, talán még sosem fejelt gólt életében.

Fejelt már gólt korábban?

„Nem emlékszem rá, hogy valaha is sikerült volna gólt fejelnem. Egy olyan játék volt, amit Leo és én mindig játszunk. Griezmann szabadon volt, hagytam neki helyet, aztán mindent beladtam. Ez a gól az életet jelentette számunkra, mert hosszabbításra mentettünk. De a csapat hozzáállása a kiemelendő, kivételesen jó volt.”

Megérdemelt a továbbjutás

„Örülök a gólpassznak és a góloknak. Jó meccset játszottunk és megérdemeltük a győzelmet. Hittünk a fordításban és így is lett.” 

Az érzéseik a meccs végén

„Ez a mérkőzés egy fordulópont lesz számunkra. Mindenképpen. Nem emlékszem már régóta egy ilyen fordításra, szükségünk volt rá. Nagyon összetartóak vagyunk, egy igazi közösség.”

Sokat kellett szenvedni a továbbjutásért

„Az első 20 percben nagyon jól játszottunk, de nem volt szerencsénk és hátrányba kerültünk. Magabiztosan folytattuk a második félidőben, mégis 2-0 lett. De hittünk magunkban, megcsináltunk. Szenvedtünk igen, de képesek voltunk megcsinálni.”