Xavi: „Ez a hit győzelme volt”

Xavi Hernández elégedett volt a Barcelona nehezen megszerzett győzelme után a Király Kupában. Szerinte a hit volt a döntő, hogy végül sikerült fordítaniuk a Linares ellen.

“Ez egy fontos győzelem, ami a nyolcaddöntőbe jutásunkat jelenti. Nehezen sikerült megértenünk, hogy létszámhátrányban vagyunk a pálya közepén, és az utolsó passzoknál ugyanez volt a helyzet, pont ott kellett volna kijöjjön a tehetségünk. A második félidőben jobbak voltunk. Nagyon nehéz pálya volt, remek közönség előtt, ezt észre lehetett venni. Semmi sem megy könnyen. De a győzelem egy újabb lépést jelent előre. A félidőben azt mondtam, hogy a győzelem hit kérdése, hinni kell, és kihasználni a lehetőségeket. Továbbjutottunk és boldog vagyok.”

Játékrendszer

“Az 1-3-4-3-as rendszerben nagyon sok kockázat rejlik, különösen azért, mert meglephetnek minket gyors kontrákkal. A mi hibánkból és oda nem figyelésünkből, rossz védekezésünkből jött a góljuk. Azt kerestem, hogy hogyan tudunk létszámfölényes helyzeteket teremteni. Az első félidőben nem voltunk rosszak, de a másodikban sokkal folyékonyabb volt a játékunk. Akartuk magunknál tudni a labdát és rendezettebbek voltunk védekezésben.”

Mit mondott a játékosainak?

“Azt mondtam, hogy jobbak vagyunk, de elég ha történik két dolog: vagy egy buta kiállítás, vagy koncentráció hiány, vagy hogy nem vesszük fel azt az intenzitást és nyerni akarást, amit ők tudnak. És ezért voltam aktívabb a kispadon az első félidőben. Ez a hit győzelme volt, nem engedhettünk ki. A félidőben mondtam nekik, hogy beszélhetnénk három órát is a taktikáról, de itt el kell hinni, hogy tudunk győzni. Tenni kellett előre egy lépést, jobbak voltunk.

Dembélé

“Csak sportszakmai ügyekről beszéltem vele. Lőhetett volna újabb gólt is. Szakmailag nem tudok mit mondani. Döntő jelentőségű volt a játéka, és jó volt egy az egyben. A hosszabbításával kapcsolatban nincsenek új fejlemények.”

Két győzelem után

“Nehéz nap volt, mindenki gólgazdag győzelmet várt, de a foci nem így működik. Nehezen ment, de végül elértük. Ki kell használjuk, hogy pozitív dinamikába kerültünk.”