Xavi: „Profi csapatunk van” | José Juan: „A második gólnál bedobtuk a törölközőt”

A csütörtök esti Ceuta elleni sima, 5-0-s mérkőzés után Xavi érthetően elégedetten nyilatkozott és dicsérte több, eddig keveset játszó játékosát, míg az ellenfél vezetőedzője, José Juan azt emelte ki, hogy a második gólig jók voltak, de ott elengedték a meccset.

Erőtlen első félidő, úthenger második: Ceuta – Barcelona: 0-5 (0-1)

Xavi Hernández – Barcelona

„A csapat nagyon akar, éhes a sikerre. És nem könnyű ilyen pályákon játszani, mint ez. Nagyon profik voltuk és megmutattuk, hogy nagyszerű keretünk van. Számomra nincsenek másodlagos játékosok, játékosok vannak, akik fontos meccseken játszanak és fognak játszani. Marcos Alonso, Jordi Alba, Bellerín mind kivételesek voltak.”

„Ferran jól dolgozik a csapatért, de hiányzik belőle az önbizalom a kapu előtt. Megbeszéltük, hogy ő egy órát, Ansu pedig félórát fog játszani, mert vasárnap kezdeni fog. Ansu kiment és különbséget teremtett a pályán. Magas színvonalon játszik ismét, és látni fogjuk, mennyire fontos ő a csapatnak.”

„Nem tragédia, ha nem érkezik senki Memphis helyett, de jobb, ha tudunk erősíteni. Ő kérte a továzását az Atleticóba.” (Ami azóta már hivatalos is lett – a szerk.)

„Otthon jó lenne játszani, erős ellenfelek jöhetnek.” (A csapat végül a Sociedaddal játszik, szerencsére a Camp Nouban – a szerk.) 

„Lewandowskit nem akartuk két hétig (a hárommeccses eltiltása miatt – a szerk.) játék nélkül hagyni. Megmutatta ő is, mennyire professzionális játékos, tökéletes számunkra.”

José Juan – Ceuta

„Az első gólig úgy éreztük, olyan a meccs, amilyet mi szeretnénk, még akkor is, ha nem volt elég vállalkozókedvünk a labdával, nem veszélyeztettünk. A második gól előtti hibára nincs magyarázat, és innen be is dobtuk a törölközőt. De gratulálok a játékosaimnak a kupában nyújtott teljesítményükért, eltesszük emlékbe, hogy a legjobb spanyol csapattal szemben estünk ki.”

„Az első 40 percben nyújtott játékunk az út előre.”

***