Ancelotti: „A Copa del Rey a szezon elején nem fontos, de ha már elődöntőt játszunk azzá válik”

Zsúfolt teremben állt a sajtó rendelkezésre Carlo Ancelotti a Király-kupa elődöntőjének első találkozója előtt. A Bernabeuban mérkőzik meg egymással a két gigász csütörtökön 21:00-kor. Ancelotti szerint kezdetben nem fókuszáltak a Spanyol-kupára, de már csak 270 perc választja el a csapatot, hogy megnyerjen egy címet, amit szeretnének megszerezni. Az edző úgy véli, hogy várhatóan izgalmas lesz Vinicius és Araújo párharca. Néhányan sérültek, mások fáradtabbak, még az ő fejében sincs meg, hogy kik legyenek a kezdők. Nem kell a Szuperkupa-vereségből kiindulni, mert azóta sokkal masszívabb a védelmük, nem fogják ugyanazokat a hibákat elkövetni.

Holnapi meccs

„Mint mindig, most is magabiztosan tekintünk elébe, izgatottan várjuk a mérkőzést. Ezek olyan találkozók, amelyeket élveznünk kell, és meg kell próbálnunk a legjobbunkat nyújtani.”

Vinicius-függőség

„Ezt pozitív dolognak tartom, Vinicius a világ egyik legjobb játékosa, és normális, hogy játékunkat meghatározza. A jelenlegi labdarúgás egyik legnagyobbja sztárja.”

Változások a legutóbbi Clásicóhoz képest (3-1-re nyert a Barcelona a Szuperkupában)

„A Szuperkupában hiányzott belőlünk az eltökéltség, kisebb volt az erőnlét, és hibákat követtünk el. Szerintem ez nem fog megismétlődni. Ez az összecsapás nagyon fontos számunkra, mert megnyerésével nagyon közel kerülhetünk ahhoz, hogy megnyerjünk egy számunkra fontos trófeát. De nem a holnapi mérkőzés lesz a döntő meccs. (visszavágó április 5-én – a szerk.)”

Vinicius-Araújo párharc

„Nincs szükség arra, hogy tanácsokat adjak neki (brazilnak – a szerk.). Nem fogunk változtatni. Araújo egy nagyon erős védő, ettől lesz szórakoztató és izgalmas a mérkőzés. Remélhetőleg Vini tud nyerni ellene.”

Rodrygo gyógyul, Hazard szerepe

„Hazard jól van, szeretne perceket kapni a mérkőzésen. Rodrygo ma edzett már (Liverpool ellen megsérült – a szerk.), de úgy tűnik, hogy jól van, később döntünk a szerepléséről.”

Tchouameni állapota és a Camavingával való versengése

„Fontos hír, hogy rendben van, és gond nélkül játszhat a kezdőcsapatban. Camavinga nagyon jól teljesít nálunk, hasznos tagja a csapatnak.”

Félelem a játékvezetés miatt

„Nem hiszem, hogy lenne korrupció a játékvezetésben. Nem tudom, hogy ki lesz a bíró, de bizonyára pártatlanul fogja vezetni a mérkőzést.”

Benzema

„Nagyon sokat tett a csapatért, rengeteget segített nekünk. Remélem, ezt idén is megköszönhetjük neki. A döntő pillanatokban mindig a legjobb helyen van, és góljaival közelebb kerülünk a trófeákhoz”.

Rüdiger

„Mindig koncentrált és céltudatos. A labdakezelésben még javulhat, de védekezésben a csapat most sokkal masszívabb, Militaóval együtt szilárd védőpárost alkotnak középen”.

Clásico Kroos és Modric nélkül

„Talán, majd holnap a csapathirdetéskor kiderül. Figyelembe kell vennünk, hogy kire, hol van nagyobb szükség. Lehet, hogy Kroosnak pihennie kell, emiatt nem lesz ott a kezdőben, de a személyisége, a bátorsága és a tapasztalata miatt lehet, hogy igen. Ilyen szintű játékosról lemondani nem könnyű dolog.”

Hőfok

„Nincs bosszúvágyunk, inkább emelkedett a pulzusunk, mert közel vagyunk egy címhez. A hőfok a stadionban emelkedni fog.”

Mitől lenne számára ez az év egy jó szezon?

„Eddig a tavalyi évhez képest két ponttal kevesebbet gyűjtöttünk a LaLigában. De nem játszottunk Copa del Rey-elődöntőt, és a Bajnokok Ligája 16 között is elvesztettük az első mérkőzést. Most ott vagyunk, amit megérdemlünk.”

FIFA éves díjkiosztó (Lionel Messit választották meg az Év férfi labdarúgójának a FIFA éves díjkiosztó gáláján. Karim Benzema az Instagram-oldalán utalt rá, hogy nem ért egyet a döntéssel. Benzema a szavazáson 34 ponttal csak a harmadik helyen végzett, Lionel Messi (52) és Kylian Mbappé (44) mögött.

„Ez nem túl fontos. Ebben a díjban a világbajnokság sokat számított, és Argentína megérdemelten lett bajnok. Normális, hogy Messi, Martínez és Scaloni kapta a díjat, és én személyesen gratulálok nekik.”

A Camavinga kezdő lesz?

„Még nem tudom, hogy kik kezdnek. Majd a meccs napján kiválasztom.”

Király-kupa

„Ez egy olyan versenysorozat, amelyet először nem tartasz a legfontosabbnak, de amikor az elődöntőben vagy már, akkor azzá válik, mert már csak három mérkőzés választ el egy trófeától. A Copa del Rey a végén válik fontossá.”

LaLigát befolyásolja ez a mérkőzés?

„Ez egy más küzdelem, más sorozat. Itt 270 perc alatt címet nyerhetsz.”

Kire szavazott volna a FIFA éves díjkiosztóján?

„Teljesen rendben van, hogy ők lettek a díjazottak. Az én hármam más lett volna, de összeférhetetlenség miatt nem érdekes, hiszen én Madrid-szurkoló vagyok.

Van esély a Barça kiütésére, és szerinted a „cagometro” be van építve Barcelonában? (Előszeretettel használt fogalom a spanyol sportújságírásban a „cagometro”. Ez a különös szerkezet, amely leginkább szorongás-mérőként fordítható magyarra (van vulgárisabb kifejezés is rá), és ami a madridiak szerint minden katalán génjeibe be van kódolva, a félelem, amint a Real Madrid bármilyen sikert ér el. – a szerk.)

„Ez egy másfajta verseny, szórakoztató meccs lesz, egy 180 perces összecsapás, és a cél, hogy döntőt játszhassunk. Nem tudom, mi az a ‘cagometro’ (nevet)”.