Ancelotti: „Nem ez lenne az első alkalom, hogy hátrányból fordítunk”

A Real Madrid a Copa del Rey elődöntőjének első mérkőzésén egy gólos vereséget szenvedett a Barcelonától. A fővárosiak edzője, Carlo Ancelotti elégedett csapata játékával és szerinte a Barcelona nem érdemelt győzelmet. A párharc még továbbra is nyílt. 

XaviBall defenzív kiadásban: Real Madrid – Barcelona 0-1

A mérkőzés

„Jó meccs volt, intenzív, nagy nyomással. Csak 35 százalékos labdabirtoklásuk volt. Hiányzott a hatékonyságunk a támadó harmadban. Nagyon erőteljesek voltak. Mi az eredményt leszámítva ezt a játékot akartuk játszani. Ez önbizalmat ad nekünk a visszavágóra. Meg kell ismételnünk ezt a meccset a Camp Nouban. A gól egy hibából, egy rossz passzból jött”.

Váltás

„Két különböző meccset játszottunk, olyan ellenfelek ellen, akiknek nagyon mélyen volt a védelmi vonala, és akiket tudtuk, hogyan kell irányítani. Elégedettek vagyunk. Nem könnyű úgy irányítani a játékot, ahogy ma tettük. Nem ez lenne az első alkalom, hogy hátrányból fordítunk. Csalódottak vagyunk, de bízunk a továbbjutásban.”

Megérdemelte a Barcelona?

„Nem hiszem, hogy megérdemelték volna a győzelmet. Ez volt az egyik legjobb meccs az irányítás szempontjából. Ha így játszunk a visszavágón, akkor több esélyünk lesz, nem hiszem, hogy a Barcelona így fog játszani otthon.”

A játékvezető

„Szerintem jó teljesítmény volt”.

Barcelona stílus

„Kicsit meglepő volt látni, hogy a Barcelona így játszik, de megtanultak nagyon jól védekezni. Nagyon erősek ebből a szempontból. Sok labdát adtunk be, és ez nem a legjobb dolog számunkra.

Xavi: “Nem árultunk el semmilyen modellt”