Luis Enrique: „Nem voltunk önmagunk”

Szerinte hiányzott a folyamatosság | A 6-1 hatását nyögték

Hiába a csodás fordítás a PSG ellen, a Barcelona kikapott a bajnokságban a Deportivo otthonában. Luis Enrique elismerte, a hét korábbi történései rányomták bélyegüket a vasárnapi meccsre, ahol csapata nem játszott a megszokott jó formában.

„Csak az értheti meg, mi történt velünk, aki átélt már olyat, ami a csapattal történt ezen a héten. De a profiknak tudniuk kell, hogy kezeljék az ilyen szituációkat, hiszen mindig lesznek kemény mérkõzések. Tudtuk, hogy nehéz lesz a Depor ellen, hiszen egy meccset mindig befolyásolja az elõzõ összecsapás is. Még mindig jobb eufóriába esni, mint pesszimizmusba.”

Mi hiányzott?

„Nagyon jó kérdés. De látva a támadásépítéseinket, érezhettük, hogy a PSG legyõzése áldozatokkal is járt. Ezt tudtuk elõre. Azt hiszem jól kezdtünk. Érzékeltük, hogy a Depor visszaáll, ebbõl próbáltunk meg elõnyt kovácsolni. Nem volt meg az az átütõ erõ, amivel gólt szerezhettünk volna, de fokozatosan föléjük kerekedtünk, igaz hibáztunk a befejezéseknél.”

„Nekik létfontosságú volt a mai összecsapás a kiesés elkerülése érdekében, meg is nyerték a csatát. El kell fogadnunk a vereséget, és arra gondolni, hogy még sok forduló van hátra, ahol tudunk javítani.”

„A bajnokság hajrája a legnehezebb. Sokkal kevesebb idõ van gondolkodni. Hiányzott a kreativitás, ami nagy kár, mert igen fontos lett volna ma nyerni, ezzel folytathattuk volna a jó szériánkat, és megmutathattuk volna a riválisoknak, milyen jók vagyunk, ez azonban nem jött össze.”