„Az első 100 napom? Nem volt unalmas”

Valverde óvatos a Málagával | Mbappéról nem hallott a klub vezetéstõl

Ernesto Valverde a Málaga elleni bajnoki elõtt érthetõen beszélt a soron következõ ellenfélrõl, de az újságírók kérdéseire válaszolva szólt az elmúlt 100 napjáról, amit a Barcelona élén töltött, illetve több játékos helyzetét is elemezte.


Málaga, rossz emlékek

„Figyelembe kell venni a korábbi eredményeket ellenük. A statisztika arra jó, hogy elemezzük, ami történt. Nem tudjuk, hogy véletlen volt-e, de a Málaga nagyon jól játszott a Barça ellen, attól függetlenül, hogy ki volt éppen az edzõ. Egy olyan ellenfélrõl van szó, amelyik rendre megnehezíti a csapat dolgát. Úgy jönnek, hogy szükségük van a pontokra, hiszen most utolsók.”

Deulofeu

„Nagyon jó meccset játszott, képes volt lehetõségeket teremkteni. Olyan típusú játékos, aki egyszerûen a játékstílusa miatt nagyon sok problémát meg tud oldani nekünk a tizenhatos környékén. Azok a játékosok, akik ennyit kockáztatnak, szabadabbak, több lehetõségük is van a sikerre. Egy az egy ellen mindent vagy semmit játszol. Vagy nyersz, vagy veszítesz. Legutóbb jól csinálta.”

100 intenzív nap

„A játékkal törõdünk, a tizenegy a tizenegy elleni játékkal. Nem volt unalmas ez a 100 nap. Reméljük, hogy a következõ 100 nap nyugodtabb lesz.”

Mbappé

„Amit én tudok, hogy a klub nem tette le a nevét az asztalomra.”

Jordi Alba

„Volt egy sérülése, úgy gondoljuk, hogy egy héten belül rendbe jöhet. Természetesen nem fogjuk erõltetni a játékát. Tegnap nem edzett, ma sem fog, óvatosan járunk el vele.”

Denis Suárez

„Lehet, hogy kap lehetõséget. Legutóbb Aleix is remek volt Gironában. Vagy Deulofeu az Atlético és az Olympiakosz ellen. Jó, ha ilyen problémáid vannak.”

Luis Suárez

„Voltak fájdalmai, de be tudta fejezni a meccset. Nagyon jó befejezõ, és egy meccsen 3-4 lehetõsége lesz. Ha pedig nem, segít abban, hogy zavarja az ellenfél védelmét. A kisebb sérülését, ami van neki, nagyon jól viseli, jól van. Akkor aggódnék miatta, ha nem lennének lehetõségei.”

Játékospiac

„Nyitottak vagyunk arra, hogy erõsítsük a csapatot januárban. De nekem az az elsõ számú prioritásom, hogy azokat a játékosokat erõsítsem, akik itt vannak. Nagyon sok van még a téli átigazolási idõszakig.”