Öröm Barcelonában, csalódottság Madridban

Nyilatkozatok a madridi 0-3 után

A Real Madrid és a Barcelona oldaláról több játékos is nyilatkozott a 3-0-s katalán sikerrel végződő mérkőzés után, a reakciók pedig érthetőek az eredmény függvényében: a hazaiakból a csalódottság szólt, míg a Barçából mindenki rendkívül boldogan és elégedetten foglalta össze az örökrangadón látottakat.

Iniesta: „Tudtuk, hogy eljön a mi pillanatunk is”
Ramos: „Barcelonában a börtönbe küldenének…”
Zidane: „A Barça kihasználta a védelmi hibáinkat”
Valverde: „Néha előbb javítunk meg valamit, minthogy elromolna”

Luis Suárez: „Nagyon boldogok vagyunk, hogy legyőztünk egy olyan ellenfelet, mint a Madrid és begyűjtöttük a 3 pontot egy nehéz terepen. Tudtuk, hogy nagy nyomás alá fognak minket helyezni, de mi akartuk irányítani a meccset, amennyire ez csak lehetséges volt.”

Marcelo: „Elkényeztettünk titeket, ezért azt hiszitek, minden meccset meg kell nyernünk. [Utalva vagy a szurkolókra vagy az újságírókra, vagy mindkettőre – a szerk.] A La Liga a legjobb bajnokság a világon, nem egyszerű nyerni. Ilyen a sport, néha nyersz, néha veszítesz. Nincs még veszve a Liga. Nem hiszek a csodákban, csak a kemény munkában.”

Jordi Alba: „Nagyon komolyan vettük a meccset. Az első félidő nagyon szoros volt, de a második félidőben mi voltunk a jobb csapat. Mindenképpen meg akartuk nyerni a mérkőzést, óriási lökést ad ez nekünk.”

Sergi Roberto: „Mindig nagyon jó érzés ilyen arányban nyerni. Jól játszottunk és boldogan mehetünk most az ünnepekre. Az első félidőben kicsit küzdenünk kellett, de jól védekeztünk. A másodikban már kényelmesebben éreztük magunkat és a gólok megnyugtattak minket.”

Varane: „A Barcelona volt a hatékonyabb, nekünk nem sikerült berúgnunk a helyzeteinket, ez jelentette a különbséget. Nem fogjuk feladni a bajnokságot. ”

Paulinho: „Nagyon boldog vagyok, hogy lejátszhattam az első Clásicómat, és segíthettem a csapatot egy ilyen nagyszerű győzelemben. Szeretném megköszönni az összes csapattársamnak azt, ahogyan fogadtak és bántak velem az elmúlt hónapokban.”