A Barcelonát kizárják a Ligából! #Április1.

Hihetetlen döntés a spanyol szövetségnél

Josep María Bartomeu elnök nyilatkozatát követően rendkívüli ülést tartott a Spanyol Labdarúgó-szövetség, mely a La Ligával egyetértésben úgy döntött, hogy kizárja a Barcelonát a spanyol bajnokságból.

Frissítés: Boldog húsvétot és április elsejét kívánunk 🙂 

Az ügy kapcsán bár eleinte hírzárlatot rendeltek el, és nem akarták azonnal nyilvánosságra hozni a döntést, de ez így is kiszivárgott, óriási felháborodást keltve az egész tartományban.

A döntés egyértelműen egy válaszlépés lehet spanyol oldalról arra, hogy az FC Barcelona nyilvánosan is kiállt a katalán függetlenségi törekvések mellett. A többi katalán csapatot nem érinti a döntés.

Folyamatosan kapcsolatban vagyunk egy barcelonai informátorunkkal, így ha fejlemények lesznek, a cikkünket azonnal frissítjük.

Frissítés:

Kollégánk információi szerint a Barcelonát érintő határozat a 2018-2019-es bajnokság kezdetétől lépne életbe, ennek az esetleges visszavonásáról vagy ennek a feltételeiről nincs hírünk.

Ugyanakkor a Francia Labdarúgó-szövetség azonnal jelezte, hogy nyitott arra, hogy az FC Barcelona a francia bajnokságban indulhasson, ami egybecseng Josep María Bartomeu elnök nyilatkozatával.

Este további részletek fognak napvilágot látni, amikről szintén be fogunk számolni!

Frissítés 2: 

Mégsem zárják ki a csapatot, április elsejére való tekintettel visszavonták a döntést. 🙂