Valverde: „Ilyen pályákon nyerhetsz bajnokságot”

Suárez és Sergi Roberto is röviden értékelt a Real Sociedad után

Hátrányból nyert egy nagyon nehéz pályán a Barcelona, így Ernesto Valverde összességében elégedett volt játékosai teljesítményével, mondta el a Sociedad elleni összecsapás utáni sajtótájékoztatón. A mester dicsérte a baszkok új stadionját és saját csapata küzdőszellemét is. Luis Suarez és Sergi Roberto szintén megszólalt a mérkőzés után, mindketten Ter Stegen szerepét emelték ki a győzelemben.

Valverde meccsértékelője

„Komoly erőpróbán vagyunk túl, így nagyon örülhetünk ennek a három pontnak. A Real Sociedad különösen kemény ellenfél volt, hiába irányítottuk a meccset már az elejétől kezdve, első adódó lehetőségükből rögtön betaláltak.”

„Nagyon nehezen tudtuk csak feltörni a védelmüket, de a második félidőben nagyobb sebességbe kapcsoltunk és a játék ritmusa egyből megváltozott. Az ellenfél talán kissé kezdett elfáradni a komoly védőmunkájuk következtében. Több kockázatot vállaltunk, többet birtokoltuk a labdát, ennek köszönhető a győzelem.”

„Ilyen helyszíneken nyerheted meg a bajnokságot. Ki kell állnod a meccsre, dominálni a játékot, felülkerekedni a nehézségeken, csak így győzhetsz.”

„Mindig van lehetőség a fejlődésre. Sosem egyszerű ebbe a stadionba látogatni. Különösen nehéz, ha az ellenfél már a mérkőzés elején betalál. A közönség nagyszerűen buzdította a baszkokat, kiváló volt a hangulat az új Anoetaban. Eddig is elég nehéz volt itt játszani, most pedig még nehezebb lett.”

Luis Suárez

„Egyértelműen tudtuk, hogy nehéz lesz San Sebastianban. Ez egy nagyon kemény pálya, annak ellenére, hogy tavaly nyertünk, előtte már régen győzedelmeskedtünk itt. Ezért még jobb érzés, hogy idén újra sikerült elvinnünk a pontokat.”

„Jó jel a csapat számára ez a győzelem. Nagyon feltüzelve jöttünk ki a második játékrészre, hogy megfordítsuk a meccset. Büszkének kell lennünk rá, amit elértünk.”

„Egyértelmű, hogy Marc a világ legjobb kapusa és a legjobb csapatban van. Ma ezt újra megmutatta.”

Sergi Roberto

„Történelmileg ez egy nagyon nehéz stadion a számunkra. Annak ellenére, hogy tavaly begyűjtöttük mindhárom pontot. Az első félidőben hátrányba kerültünk, de a második félidőre úgy jöttünk ki, hogy győzni akarunk, ami nagyon fontos volt.”

Te vagy a környezetedben a legnagyobb Barcelona szurkoló? Lepd meg magad egy egyedi Barçás pólóval az Eurobarca shopjából és legyen veled bármikor a klub himnusza! 🙂