Messi: „A csapattársaim nélkül nem érhettem volna ezt el”

Reméli tovább növelheti a góljainak a számát

Lionel Messi az Eibar elleni 3-0-s győzelem alkalmából újabb rekordot állított be. Ő az első és egyetlen játékos, aki eléri 400 gólos határt a spanyol bajnokságban. Ebből az alkalomból hosszabb interjút adott a Mundo Deportivonak, amiben szót ejtett az újabb mérföldkőről, a további céljairól, valamint köszönetet mondott a korábbi és a jelenlegi csapattársainak.

A 400.

„Büszke vagyok, hogy 400 gólt szereztem, remélem sikerül még gyarapítanom a góljaim számát, azonban nem a rekordokra koncentrálok, inkább a mindennapi munkára összpontosítok. Minden mérkőzést új kihívásként fogok fel, ahol mindent meg kell tegyünk az újabb győzelemért és az újabb 3 pontért. Ezek a pontok segítenek a bajnoki cím megnyeréséhez, amit a legkiegyensúlyozottabb csapat nyerhet csak meg.”

 

Gólok és gólpasszok

„Igyekszem nem csak gólokkal segíteni a csapatot, hanem gólpasszokkal, összjátékokkal és kulcspasszokkal is.”

Kedvenc találat(ok)

„Az első gólomat, melyet Ronnie passzából szereztem az Albacete ellen sose fogom elfelejteni. A Clasicókon szerzett gólok mindig különlegesek, valamint az erős ellenfelek, Atletico, Sevilla, Valencia, ellen szerzett találatok is boldogsággal töltenek el. Azok a gólok, amiket a Camp Nou-ban a saját közönségünk előtt szereztem szintén kedvesek számomra. Azonban a legfontosabb gólok nem a legszebbek, hanem azok, amelyek győzelemhez segítik a csapatot.

Csapattársak

„Természetesen a korábbi és jelenlegi csapattársaim segítsége nélkül lehetetlen lett volna 400 gólt szereznem.”