„A maximumot kell nyújtsuk, erre jó példa az őszi meccs”

Valverde tudta, hogy kockáztat Dembélével

A Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde, megtartotta a vasárnapi, Betis elleni bajnoki mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját. A spanyol szakember a mérkőzésen kívül beszélt még többek között Dembélé sérüléséről, Coutinhoról és a Mancheter United elleni Bajnokok Ligája találkozóról is.

Betis

„Természetesen visszanéztük az őszi 4-3-as meccset. Ismerjük a Betist, tudjuk mire készüljünk ellenük. Az őszi meccsen szenvedtünk és ki is kaptunk tőlük. Tudjuk mennyire motiváltak. Nem könnyíti meg a mérkőzést az, hogy ismerjük a Betist. A maximumot kell nyújtsuk, erre jó példa az őszi meccs. Keményen fognak játszani és nyomást fognak gyakorolni ránk a saját térfelünkön. Nehéz meccsnek nézünk elébe, ugyanis nagyszerű játékosok alkotják a Betist, mint például Canales, és mindig győzelemre törekednek.”

Dembélé sérülése

„Annak ellenére, hogy az keddi edzést egy kis kellemetlen érzéssel fejezte be, neveztem a mérkőzésre, mert sorsdöntő összecsapás előtt álltunk. Mivel az eredmény megkövetelte úgy döntöttem pályára lép. Kockázatos döntés volt. Elvesztettük 3-4 hétre, annak ellenére, hogy úgy érezte jó állapotban volt, képes volt játszani és én is bizakodó voltam annak ellenére, ahogyan az előző napi edzést befejezte.”

Az orvosok figyelmeztetése

„Az orvosok végzik a dolgukat, a játékosok a sajátjukat és én is meghozom a saját döntésemet. Tudtam, hogy kockázatos, beszéltem az orvosokkal, de úgy éreztem szükségünk van a játékára, mert egy nagyon fontos mérkőzés volt.”

Manchester United

„Nehéz párharc lesz, mint ahogy bármelyik másik lenne. A United egy nagy múlttal rendelkező klub, jó formában vannak, izgalmas párharc lesz. A PSG elleni eredmény magabiztosságot adhat neki, erre oda kell figyeljünk. Az akkori sérültjeik közül többen felépülnek addigra, nagyon nyitott párharcra számítok.”

A Barça favorit a BL-ben

„Nem jelenteném ezt így ki. Nyolc csapat küzd a Bajnokok Ligája megnyeréséért, mind a nyolc csapat favorit, nem emelném ki magunkat.”

Rotáció az Atletico és a United előtt

„Addig még játszunk a Betissel, az Espanyollal és a Villareallal. Négy mérkőzés van még a Bajnokok Ligája találkozóig és mindegyik fontos a bajnokság szempontjából. A mi vereségünk és az üldözők győzelme egyből szorosabbá tenné a bajnokságot, amit nem szeretnénk. A vasárnapi egy nehéz mérkőzés lesz, előbb azon akarunk túl lenni, utána foglalkozunk a későbbi ellenfelekkel.”

Az előny megtartása

„A saját meccseink eredményével kell foglalkozzunk, azok adnak megfelelő rálátást az esélyeinkre. Ha győzünk, akkor az előnyünk nem csökkenhet, ez pedig azt üzeni az ellenfeleinknek, hogy stabilak vagyunk. Ami nem a mi meccsünkön zajlik, azt nem tudjuk kontrollálni, az a tervünk, hogy legalább tartsuk a különbséget a tabellán.”

Válogatott szünet és a sérülések

„A válogatottban való szereplés fontos kötelezettség és nem fogjuk megtagadni a játékosainktól. Nagyon reméljük, hogy senki sem fog sérülést szenvedni, mert az utána következő két hónapban fogunk megküzdeni minden trófeáért.”

Beszélgetés Coutinhoval

„Gyakran beszélgetünk a játékosokkal, segítünk nekik. Ezek mindig magánbeszélgetések, melyekkel szeretnénk segíteni a fejlődésüket.”

Visszavágó a Camp Nouban

„A helyszín nem volt döntő faktor a továbbjutásukban, ezért normális, hogy Solskjear nem tulajdonít nagy jelentőséget annak, hogy a Camp Nouban lesz a második mérkőzés.”

A triplázás mámora

„Örülök, hogy a szurkolók ilyen lelkesek, azt jelenti, hogy jó teljesítményt nyújtunk, ugyanakkor emlékeztetnék mindenkit, hogy még nem nyertünk semmit.”