A nagy csaták előtt: Barça – Espanyol

Egy hét alatt 3 bajnoki következik

Két hét szünet után folytatódik a szezon, és idén már nem lesz több szünet. Innentől kezdve folyamatosan jönnek a meccsek, és jöhetnek, illetve el is veszhetnek az esélyek. A következő egy hét még a Liga jegyében telik, majd folytatódik a BL is, eljönnek azok a mérkőzések, amiken eldől az egész szezon megítélése.

A Barcelona nagyon jó helyzetben van, ha az összképet nézzük így március végén. Döntős a Kupában, jelentős, 10 pontos előnye van a Ligában az Atlético, illetve 12 pontos a Madriddal szemben. És nem utolsósorban áll a BL-ben, ahol április második hetében folytatja a Man. Utd. ellen a negyeddöntőben. Nem jelentéktelen megemlíteni azt sem, hogy már túl van a megszokott tavaszi hullámvölgyén.

Egy hét múlva válik igazán élessé a helyzet, amikor jön az Atlético elleni bajnoki rangadó, majd a United elleni meccsek, addig is lehet azonban pontokat szerezni. A következő egy hétben jön az Espanyol otthon, a Villarreal idegenben, majd az Atlético megint otthon. Ez utóbbi már döntő meccs a Liga megnyeréséért.

De a három pontok ugyanannyit érnek addig is, és az Espanyol ellen sem lesz könnyű, hiszen mégiscsak egy városi rangadóról van szó. A barcelonai városi rivális a 13. helyen áll, európai szereplésben nem igazán bízhat, de a kieséstől sem kell tartania. Várhatóan izgalmak nélkül fejezi be a szezont.

Már szombaton délután is a Barcelona számára lesznek fontosabbak a pontok. Ami pedig a Barcelona összeállítását illeti, várható némi rotáció mind ezen a meccsen, mind a Villarreal ellen majd, de ahogy Valverde edzőtől megszokhatta mindenki, túlzásba nem fog esni.

FC Barcelona – RCD Espanyol:
Barcelona, Camp Nou
16.15
Vezeti: Del Cerro Grande
TV: Paulaner Sörház | Spíler 2

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Busquets, Vidal, Arthur – Messi, Coutinho, Suárez.

RCD Espanyol: Diego López, Rosales, Naldo, Hermoso, López – Roca, Granero, Melendo – Borja Iglesias, Hernán Pérez, Wu Lei.

*AKCIÓS termék: -40%! Olyan Barcás dekorációt keresel a szobádba, ami eredeti és sosem veszíti el az aktualitását? Ezzel a poszterrel megtaláltad. Rendeld meg kedvezménnyel!