„Messi sérülése? Nagyon odafigyelünk rá”

Valverde az Espanyol előtt

Az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde az Espanyol elleni katalán derbi előtt megtartotta a szokásos sajtótájékoztatóját. A spanyol szakvezetőt kérdezték Piqué legutóbbi megjegyzéseiről, és Messi állapotáról is. Ezen kívül beszélt az ellenfélről, illetve arról is, hogy milyen szoros versenynaptár vár a csapatra.

Piqué: „Több pénzem van az Espanyol költségvetésénél”

„Nem láttam, de elkerülhetetlen, hogy ne halljak róla. Sokat nem tudok hozzáfűzni, ő egy comedy show-n volt, ami a humorról szól, így kicsit könnyedebben vette, és ez rendben is van. Holnap nagyon komoly meccsünk lesz. Ezen sajtótájékoztatón inkább a komoly dolgokra összpontosítok, mivel nagy a tét.”

Jön a szezon legfontosabb része

„Szem előtt tartjuk, hogy ez egy derbi, mindkét csapat számára nagyon meghatározó. Azt is szem előtt kell tartanunk, hogy a szünet után a szezon döntő szakasza következik. Júniusig nincs több szünet, és a következő héten kilenc pont a tét, nagyon nehéz hét és meccsek jönnek. Kevés mérkőzés maradt hátra, minden lehetséges győzelmen sok forog kockán, egy kicsit több, mint néhány hónappal ezelőtt.”

Szoros a menetrend

„A célunk az, hogy megnyerjük a meccset, de tudjuk, hogy milyen nehéz lesz, egy derbin a két csapat közötti különbség lecsökken. Minden meccsen módosításokat kell eszközölnünk, figyelembe véve a szoros menetrendet. Azonban napról napra kell a csapat állapotát felmérnünk, hogy melyik játékos mennyit játszott. Nem tudhatjuk, hogy egy játékos kicsit megsérült-e a meccsen, van, hogy változásokat kell eszközölnöd. Sok mérkőzésünk van, most jön a három közül az első, majd az Atlético elleni kulcs lesz, megpróbáljuk mind a kilenc pontot megszerezni.”

Erős Espanyolt vár

„Olyan ellenfélre számítunk, amely a legjobb formájában jön, nagyon motiváltak lesznek, ahogy mi is egy derbi előtt. Nagyszerűen kezdték a szezont, majd jött egy kis hullámvölgy, de most megint jó úton vannak. Távol vannak a kieső zónától, és küzdeni fognak, hogy elérjék az Európa Liga-helyeket. Minden a jó eredményekről szól.”

Messi kihagyott egy válogatott meccset sérülés miatt

„Úgy gondoljuk, hogy 100%-os állapotban van. Szerintem ott lesz szombaton, de látom, hogy néha problémái vannak. Már Karácsony óta figyelünk rá. Most Messi visszatért, volt néhány nap pihenője, és jobban van. Reméljük, enyhült a fájdalma, óvatosak leszünk vele, hiszen nagyon fontos, hogy ott legyen a kulcsfontosságú meccseken. Messi problémáját természetes módon kezeljük. Tegnap volt egy kis problémája az edzésen, de kapcsolatban állunk egymással, tudjuk, hogy vannak a játékosok. Így fogunk döntéseket hozni. Ahogy Leónál – aki egy kis fájdalmat érzett -, ugyanúgy másoknál is. Természetesen beszélek vele, hogy tudjam, hogy van, ahogy a többiekkel is.”

***

*AKCIÓS termék: -40%! Olyan Barcás dekorációt keresel a szobádba, ami eredeti és sosem veszíti el az aktualitását? Ezzel a poszterrel megtaláltad. Rendeld meg kedvezménnyel!