Messi és a csapat, 2-0 a katalán derbin!

Az argentin vezérletével két góllal nyert a Barça

Az FC Barcelona szombat délután az Espanyol együttesét fogadta vendégül a Camp Nouban a spanyol bajnokság 29. fordulójában. A katalán derbin az Espanyol célja egyértelmű volt, 0-0-al kihúzni a mérkőzést, azonban a hazaiak máshogy gondolkodtak erről. Valverde nem pihentetett, a legerősebb csapatával állt ki az Espanyol ellen. Az első félidőben nagyobb ziccerekig nem jutottak el Messiék, azonban a második játékrészben az argentin eldöntötte a mérkőzést. Előbb egy szabadrúgásból talált Diego López portájába, majd a meccs legvégén Malcom passza után értékesítette a ziccert, így ha nem is könnyen, de megérdemelten nyert 2-0-ra a Barcelona.

 

 

Két hetes pihenő után újra folytatódtak a küzdelmek a spanyol bajnokságban. A Barcelonának az Espanyol együttesét kellett legyőznie, hogy 13 pontos előnyre tegyen szert az üldöző Atlético előtt. A katalán derbit természetesen komolyan vette Valverde mester is, amely látható volt a kezdő tizenegyről is, hiszen a sérült játékosokat kivéve szinte a legerősebb csapatával állt fel a hazai gárda.

Az első percekben nagyobb helyzet nem alakult ki, de a Barcelona volt az, aki diktálta a tempót. A 9. percben aztán Alba kiugratását követően Messi került lövőhelyzetbe, és egy jó csel után a kapura célzott, azonban az egyik védőjátékos blokkolni tudta a lövést, így szöglettel folytatódott a játék. A következő percekben is a hazaiak birtokolták többet a labdát, majd a 21. minutumban egy Espanyol-szöglet után Suárez vezette a kontrát, és passzolt Rakitichez, a horvát a tizenhatos vonaláról lőtt, de a labda elkerülte a vendégek kapuját. Két perccel később Alba újabb nagyszerű kiugratása után Suárez került helyzetbe, de nem sikerült eltalálnia Diego López portáját. Az első félidő második felében Messinek volt még két lehetősége, előbb egy szabadrúgása pattant meg az egyik vendég védőn, de az Espanyol kapusa bravúrral hárítani tudott. Nem sokkal később szerencsésen elé pattant a játékszer, de a kapu mellett suhant el a lövése. Az első játékrész tehát Barcelona-helyzetekkel volt tarkítva, és egyértelműen a hazaiak irányították a játékot, azonban sok nagy ziccerig nem tudtak eljutni, azt a keveset pedig nem használták ki, így 0-0-ról folytatódott a mérkőzés.

A második félidő első negyedórájában maradt az első játékrészben megszokott játékkép. A hazaiak próbáltak rést találni az Espanyol védelmén, de a vendégek 10 mezőnyjátékossal stabilan védekeztek, Messiék pedig nem tudtak elég sebességet adni a játéknak, így a mérkőzés 59. percében Valverde két cserével próbálta felpörgetni a csapatát, Arthur és Semedo helyett Malcom és Sergi Roberto jött a pályára. Malcom jól is szállt be a meccsbe, a 63. percben Coutinho remek passza után próbált a tizenhatoson belül gólt szerezni (vagy esetleg beadni), de Diego López bravúrral hárítani tudta a lövését. A 69. percben aztán a volt barcelonai Victor Sánchez buktatta Messit közvetlenül a tizenhatos előtt. A szabadrúgást természetesen a szenvedő fél végezte el, egy finom mozdulat után a labda a kapu felét tartott, de még a gólvonal előtt próbálta kifejelni a játékszert Victor Sánchez, de csak a kapuba tudta segíteni a lövést, így megszerezte a vezetést a Barcelona, 1-0! Jó kérdés, hogy Diego Lopez tudta-e volna hárítani a rúgást, ha Victor Sánchez nem ér bele, ám ez Messit és a csapatot természetesen nem igazán érdekelte.

A Barcelona az első gól után továbbra is uralta a mérkőzést, az Espanyol szinte a hazaiak tizenhatosáig sem jutott el. A 82. percben végül Arturo Vidal váltotta Coutinhót, Valverde nem bízta a véletlenre a meccs végét sem. A 90. perc előtt még a Barça  vezetett egy gyönyörű akciót, amivel bebiztosította a három pont sorsát. 2-0, Malcom kapott remek labdát Rakitictől, a brazil a kapu elé érkező Messit megtalálta a labdával, az argentin pedig egy nagyszerű befejezéssel megduplázta saját, és egyben a csapat góljainak a számát. A hosszabbításban már nem történt semmi érdemleges, így kétgólos hazai győzelemmel zárult a mérkőzés.

A Barcelonának így 13 pontosra nőtt az előnye az üldöző Atlético előtt, habár a fővárosiak még eggyel kevesebb meccset játszottak le. Szerdán már a Villarreal otthonába utaznak a katalánok, majd jövő hétvégén az Atlético vendégeskedik a Camp Nouban.

 

 

FC Barcelona – Espanyol: 2-0 (0-0)
Barcelona, Camp Nou
92.795 néző
Vezette: Del Cerro Grande

FC Barcelona: Ter Stegen – Semedo (S. Roberto 59′), Piqué, Lenglet, Alba – Busquets, Rakitic, Arthur (Malcom 59′) – Messi, Suárez, Coutinho (Vidal 82′).

Espanyol: Lopez – Rosales, Marmol, Naldo, Hermoso, Giner Pedrosa – Melendo (Sergio García 65′), Sánchez (Alfa Semedo 78′), Roca, Granero – Iglésias (Lei Wu 64′).

Gólok: Messi 72′, 89′.

*AKCIÓS termék: -40%! Olyan Barcás dekorációt keresel a szobádba, ami eredeti és sosem veszíti el az aktualitását? Ezzel a poszterrel megtaláltad. Rendeld meg kedvezménnyel!