„Puig sosem alibizik, vállalja a felelősséget”

Valverde nyilatkozata az Huesca elleni döntetlen után

Ernesto Valverde vezetőedző elégedetten nyilatkozott az Huesca elleni, idegenbeli 0-0-val végződő bajnoki mérkőzés után. A tréner szerint természetesen nyerni akartak, de továbbra is úgy véli, hogy a versenynaptár ismeretében ezt a csapatot kellett a pályára küldeni. 

 

 

A szokatlan kezdőcsapat

„Sok változtatás és három debütáló volt ezen a mérkőzésen, ami miatt boldogok vagyunk. Kicsit több energiát fektethettünk volna a támadásokba, de összességében elégedettek vagyunk.”

„Nehéz helyzet volt, hiszen a kevesebb lehetőséget kapó játékosokat általában a kulcsemberek mellett szoktatjuk játékba. Most viszont együtt kellett pályára lépniük egy új szerkezetben, ráadásul mindezt egy kiesés ellen küzdő együttes ellen.”

„Szerdán a Manchester United ellen játszottunk és kedden már a visszavágó következik. Úgy gondolom, itt volt az alkalom a rotálásra. Ez egy teszt volt a játékosok számára, és szerintem helytálltak.”

A szokatlan felállás

„Változtatnunk kellett a rendszeren, mert gondunk adódott a szélső védő pozícióval, ugyanis nem akartam hogy kezdjen Jordi Alba és Semedo, hiszen ők ketten szerdán végig játszották a mérkőzést és kedden is szükség lehet rájuk a visszavágón az MU ellen. Ezen felül Sergi Robertonak izomproblémái vannak, így Malcom zárt vissza a baloldalon és Wague debütálhatott a jobbon. Az elején voltak nehézségeink, de aztán belejöttünk.”

Debütálások az első csapatban

„Todibo első mérkőzése volt velünk, míg Riqui Puig és Moussa Wague a spanyol bajnokságban debütálhattak. Egytől egyig jól teljesítettek, a percek múlásával egyre inkább megértették a Barcelona játékát. Riqui olyan játékos, aki remekül bánik a labdával, és ezt meg is mutatja nekünk, mert sosem alibizik, hanem előre lép, és vállalja a felelősséget.”

Az eredmény

„Mindig nyerni akarunk, de egy különleges héten vagyunk túl, és összességében jól teljesítettünk. Manchesterben intenzív volt a mérkőzés hosszú utazással, kedden pedig jön a visszavágó. A naptárat és a bajnokságot tekintve itt volt az ideje a változtatásnak. Ha múlt hétvégén nem nyerünk az Atlético ellen, talán nem ezt a kezdőcsapatot küldtem volna fel a pályára.”

Van olyan ügyes lábad, mint Messinek vagy Iniestának? Talán nincs 🙂 De ettől még garantáltan feltűnést kelthetsz, ha felveszed a legnagyobb Barcelona-sztárok zoknijait! Íme az egyik!