Gólzáporos meccs: Barça – Betis: 5-2!

Griezmann duplázott, Ansu Fati és Junior Firpo debütált

Élvezetes mérkőzést játszott az FC Barcelona hazai pályán a Betis elleni bajnokin. A találkozót a katalánok kezdték jobban, mégis a vendégek tudtak először gólt szerezni Fekir révén. Azonban még az első félidőt vége előtt Griezmann egyenlíteni tudott. A második félidő elején gyorsan három gólt szerezve a Barça elintézte a Betist. Griezmann duplázott, Carles Pérez megszerezte első gólját gránátvörös-kékben, de még Jordi Alba is betalált. Később bement a pályára Vidal, akinek gyorsan sikerült is gólt lőnie, nála csak Loren Morón szerzett nagyobb gólt a mérkőzés vége felé. A nagyszerű eredmény még azt is megengedte, hogy a 16 éves Ansu Fati is beálljon a csapatba. A Barça tehát egy élvezetes mérkőzésen 5-2-re nyert a Betis ellen.

Kisebb meglepetésre Carles Pérez bekerült Valverde kezdőcsapatába, aki élt is az adódó lehetőséggel, üde színfolt volt a Barcelona támadásai során, főleg az első negyedórában. Ekkor a katalánok uralták a mérkőzést, és gyors, rövid passzokkal jutottak el a Betis kapujáig. Ettől függetlenül először Ter Stegen hálója rezzent. A 15. percben Busquets és Rafinha nem értették meg egymást, a labdavesztést követően Loren és Fekir összjátéka után a francia támadó került helyzetbe, és szépen ki is lőtte a kapu jobb alsó sarkát. A kapott gól kicsit visszavett a hazaiak lendületéből, a következő néhány percben elcsendesedett a játék és a közönség is. A 38. percben aztán Busquets és Alba összjátéka után Rafinha kapott jó labdát a tizenhatoson belül, azonban a lövését egy vendég védő blokkolni tudta, így szöglettel folytatódott a játék. Három perccel később Sergi Roberto nagyszerű beívelését Griezmann sípcsonttal találta el, de így sem tudott a kapus védeni, 1-1! Ezzel a félidei eredménnyel vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

A második játékrészben gyorsan lerendezte a Barcelona a lényegi kérdéseket. Az 50. percben a közel 80 ezres közönség lehetett szemtanúja Griezmann első duplázásának gránátvörös-kékben. A francia támadó a tizenhatos vonalánál gondolt egyet, és ballal tekerte el a hosszúba a labdát, majd jött az első komolyabb gólöröme. A következő percek a fiatal Carles Pérezről szóltak. Az 55. percben a lövése még kicsit, de elkerülte a kaput. Egy perccel később aztán a büntetőterületen belül kapott passzt remekül vette át, így már nem volt nehéz dolga, szépen ellőtte a labdát a kapus mellett, megszerezve első gólját a katalánok első csapatában. A 60. percben újabb gólt szerzett a Barça. Busquets remek labdaszerzése és passza után Jordi Alba került helyzetbe, aki ki is lőtte a kapu jobb alsó sarkát, immáron 4-1 az állás.

A katalánok csapatkapitánya, Busquets a 70. percben egy rossz belépőt követően megsérült, habár nem tűnt komolynak a baj, Valverde gyorsan lecserélte a középpályást, akinek a helyét Vidal vette át. A chilei nem sokat vacakolt, kis túlzással az első labdaérintéséből gólt szerzett. A 77. percben tökéletesen találta el a játékszert, amit a kapufa segített a hálóba. 5-1-es előnynél Carles Pérez helyett a 16 éves Ansu Fati jött a pályára.

Gólra gól a válasz, Loren Vidalhoz hasonlóan nagy gólt lőtt, ezt még a hazai szurkolók is megtapsolták. Ennél nagyobb tapsot csak az ijfú Ansu Fati kapott, aki kis híján a debütálásán gólt szerzett – meghúzta a labdát a védője mellett, és kicsivel, de elkerülte a lövése a kaput. De nem csak ő debütált ma, hiszen még ez előtt vette át Rafinha helyét Junior Firpo a rendes játékidő lejárta előtt. A meccs végén még Griezmann előtt adódott egy nagy lehetőség a triplázásra, azonban a közelről eleresztett labdáját a Betis kapusa bravúrral hárítani tudta, így 5-2-vel záródott a mérkőzés az őrült második félidőt követően.

FC Barcelona – Betis 
Barcelona, Camp Nou
79.159 néző
Vezette: Gonzalez J.

FC Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Busquets (Vidal 74′), De Jong, Sergi Roberto – Carles Pérez (Ansu Fati 78′), Griezmann, Rafinha (Firpo 81′)

Betis: Martin Fernand – Emerson, Bartra, Sidnei, Alfonso – Canales (Lainez 75′), Guardado (Joaquin 61′), Carvalho, Tello (Kaptoum 61′)– Loren, Fekir

Gólok: Fekir 15′, Griezmann 41′, 50′, C. Pérez 56′, Jordi Alba 60′, Vidal 77′, Loren 80′.