Suárez már játszhat, Messi még nem: keret a Valencia ellen

Messi sérülése még nem gyógyult meg, Umtiti 5-6 hétig nem fog játszani

Péntek este kihirdette a Valencia ellen készülő keretét Ernesto Valverde, amelybe a várakozásoknak megfelelően nem került még be Lionel Messi, de a támadósor erősödni fog Luis Suárez visszatérésével, aki már teljes értékű edzésmunkát végzett. Rossz hír ugyanakkor, hogy Samuel Umtiti újabb sérülést szenvedett, így hetekre kiesett. 

Messi a hétközi nyilatkozatában igazából elárulta, hogy nem fog játszani a hétvégén, így nem volt meglepetés, hogy nem is került be a Valverde által kijelölt, Valencia ellen készülő keretbe. A csapatkapitány sérülése csak lassan gyógyul, így elképzelhető, hogy a keddi, Dortmund elleni BL meccsen is még a lelátóról fogja figyelni a társakat – valószínűleg bármennyire is játszana már, az edzői és orvosi stáb a lehető legóvatosabb lesz vele.

A keretbe viszont visszatért Luis Suárez, miután teljes értékű edzéseket tudott végezni, a kezdő tagsága pedig Dembélé és Messi hiányában gyakorlatilag garantált is, feltéve, ha már tényleg 100%-os állapotban van. Ami viszont kellemetlen hírként érkezett pénteken: Umtiti lábközépcsontja megrepedt, így 5-6 hétig harcképtelen lesz… A negyedik hiányzó a kapus Neto lesz, helyettes továbbra is Iñaki Peña lesz a padon.

A keret többi tagja hadra fogható: Semedo a válogatottnál elszenvedett kisebb rúgását kiheverte és a fiatal Ansu Fati és Carles Perez is a csapattal tartanak ezúttal is.

A Valencia ellen készülő keret: Ter Stegen, Iñaki Peña, Semedo, Piqué, Todibo, Lenglet, Wague, Alba, Sergi Roberto, Junior Firpo, Rakitic, Busquets, Aleñá, Arthur, De Jong, Vidal, Suárez, Griezmann, Fati, Pérez.