„Aggódom, mert négy meccs már tendencia”

Valverde

Nem takargatta Ernesto Valverde sem, hogy valami nincs rendben a Barcelonával az idei szezonban. Zsinórban négy idegenbeli bajnokin nyeretlennek maradni már több mint figyelmeztető jel számára is, nyilvánvalóan a csapat alapjátéka nem működik a Camp Noun kívül.

Ez az adat, és az összbenyomások pedig arra utalnak, hogy úgy általában a csapat játékával vannak problémák, amiket rövid időn belül meg kellene oldania Valverdének, ellenkező esetben neki feltétlenül veszélybe kerülhet az állása, a Barcelonának pedig a szezonja.

Mérleg

„Aggódom, mert idegenben nem tudunk jó eredményeket elérni. Amikor ez történik négy mérkőzésen is idegenben, akkor az már egy jele annak, hogy nem vagyunk igazán jól. Vannak játékosok, akik későn csatlakoztak hozzánk a nyáron, de akkor sem játszottunk jól. Idegenben egyszerűen nem játszunk jó meccseket. Dominálunk, de ezt nem tudjuk érvényesíteni gólhelyzetekben. Ma nem voltak lehetőségeink arra, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe.”

Benyomások a szezonnal kapcsolatban

„Hiányzik egy kis határozottság a játékunkból a pálya utolsó harmadában. Ők igyekeztek jól letámadni, jól jöttünk ki ebből, ezt követően az volt a kérdés, hogy hogyan tudjuk végigvinni a játékokat. És itt, ezen a ponton nem voltunk pontosak. Igyekezni fogunk javulni.”

A legrosszabb

„Mindig magadat teszed felelőssé azért, ami történik. A főszereplők a játékosok, de végeredményben az edző a felelős. Mindig nyerhetsz vagy veszíthetsz, de amikor veszítesz, akkor is meg kellene érdemelned a győzelmet is, és ez a mai napon nem így volt.”

A legtöbb gólt kapták

„Ez nyilvánvalóan nem egy jó adat számunkra, és nem passzol ahhoz, amit az elmúlt években csináltunk. Elismerem, amiről beszélünk, hogy végeredményben nem játszunk jól idegenben.”