Muszáj nyerni a válogatott szünet előtt

Barça - Sevilla előzetes

Vasárnap este 21 órától hazai pályán fogadja az FC Barcelona a spanyol bajnokság nyolcadik fordulójában a Sevillát. Mindkét együttes 13 ponttal áll a bajnoki tabellán, így mondhatni rangadó következik. A mérkőzést követően kéthetes szünetre mennek a csapatok, hiszen jönnek a válogatott mérkőzések.

Az andalúziaiak az Eibar elleni csúfos vereség után legyőzték a bajnokságban a Real Sociedadot, majd az Európa Ligában hétközben az APOEL-t, tehát úgy tűnik, hogy visszataláltak a helyes útra. A Barcelona ellen viszont várhatóan nehéz dolguk lesz. Az utolsó idegenbeli Sevilla-sikerhez majdnem egy évtizedet kell visszamennünk az időben: utoljára 2010 januárjában vitte el a három pontot a Camp Nouból az andalúziai csapat. Az mindenesetre szép teljesítmény, hogy ebben a szezonban az öt idegenbeli mérkőzésükből négyet is megnyertek, egyedül a már említett eibari fiaskó a kivétel. Lopetegui a védelem tengelyéből Carricón kívül mindenkire számíthat a csapatból, úgyhogy erős Sevilla várható vasárnap este a Barcelona ellen.

Ami a katalánokat illeti, a granadai vereséget követően megnyerték mindhárom meccsüket, habár a játék képe még hagyott némi kívánnivalót maga után. A Sevilla ellen viszont az a lényeg, hogy bezsebeljék Messiék mindhárom pontot, és négy győzelemmel a hátuk mögött menjenek el a válogatott szünetre. Erre minden esély meg is van, hiszen majd’ nyolc éve már, hogy pontot tudott rabolni az andalúziai együttes a katalán szentélyből. A hazai pályán mutatott mérlegével pedig eddig sem volt gondja a Barçának: négy mérkőzés, négy győzelem.

A Barcelona kezdőcsapatát illetően az biztos, hogy Lenglet nem lesz ott eltiltás okán, valamint Umtiti és Junior Firpo sérülés miatt. Így Piqué mellett a védelem tengelyében minden bizonnyal Todibo fog játszani. Jó hír, hogy Jordi Alba és Ansu Fati is megkapta az engedélyt a játékra, de meglepetés lenne, ha bármelyikük kezdene a Sevilla ellen. Ezért valószínűleg újra a Sergi Roberto – Semedo kettős lesz a védelem két szélén. Középen Arthur és De Jong kezdetése biztosnak tűnik, melléjük Busquets a legvalószínűbb, de lehet, hogy az Inter elleni jó teljesítményének köszönhetően az idényben először kezdhet Vidal. Elöl szintén fix Messi és Suárez helye, a balszélen Griezmann játékára van a legnagyobb esély, habár itt még Dembélé is szóba jöhet.

A katalánoknak csak a győzelem az elfogadható eredmény, a szép játék talán most másodlagos lesz, hiszen ragadni kell a éllovas Real Madridra, amely jelenleg öt egységgel vezet a Barça előtt a bajnoki tabellán.

FC Barcelona – Sevilla FC
Barcelona, Camp Nou
21:00
Vezeti: 
Mateu Lahoz

Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Todibo, Semedo (Alba)- Busquets (Vidal), Arthur, De Jong – Messi, Suárez, Griezmann (Dembélé).

Sevilla FC: Vaclik – Jesus Navas, Carlos, Koundé, Reguilón – Banega, Fernando, Jordán – Ocampos, De Jong, Nolito.