„Visszaszereztük a vezető pozíciónkat, de sok van még hátra”

Nehéz meccsre számít Valverde a Levante otthonában

Szombaton délután 16 órakor a Levante otthonában játssza következő bajnoki mérkőzését az FC Barcelona. A pénteki edzés és utazás előtt a csapat vezetőedzője, Ernesto Valverde megtartotta a mérkőzés előtt megszokott sajtótájékoztatóját. A spanyol szakember dicsérte a Levantét, nehéz mérkőzésre számít. Emelett ejtett szót Piqué kijelentéséről, Umtitről és Lengletről, valamit szóba került Ansu Fati is.

Levante

„Szeretnek magasan letámadni, és nagyon jó döntéseket hoznak a támadó harmadban. Sok játékossal támadnak, ha pedig labdát vesztessz Morales és Hernani személyében két rendkívül veszélyes játékossal bosszulják azt meg. Az Anoetában a tavalyihoz hasonló teljesítményt nyújtottak, olyan meccs lesz a szombati, amin bármi megtörténhet.”

A tabella élén

„Mindig az a célunk, hogy az élen legyünk. Nem kezdtük jól a szezont és a szerencse sem mosolygott ránk, de ez nem számít. Visszaszereztük a vezető pozíciónkat, de sok van még hátra a bajnokságból, a szombatihoz hasonló idegenbeli mérkőzések kulcsfontosságúak.”

Griezmann

“Rendszeresen játszik, de a legutóbbi meccsen úgy döntöttem változtatok néhány helyen. Nem szeretek ilyenekről beszélni. Ha beleillik az elképzeléseimbe játszani fog.”

Piqué szavai Nemyarról

“Nem tudom. Nekem nem szólt senki a fizetésem módosításáról sem akkor, amikor Neymar távozott, sem akkor mikor szóba került az esetleges visszatérése.”

A csapat

„Ha első vagy, akkor ott vagy, ahol mindig lenni szeretnél. Nehéz mérkőzéseink vannak, mint amilyen a szombati és a keddi is lesz.”

Piqué és a Davis Kupa

„Nem új dolog számára, hogy más dolgokkal is foglalkozik. Amíg nem befolyásolja negatívan a teljesítményét addig nincs miért aggódnom.”

Pihenőnapok

„Szerinted túl sok? Nekem kevésnek tűnik, de követjük a megszokott mintát. Ha továbbra is idegenben játszunk hétvégente, akkor teszünk valamit. Talán adok néhány extra szabadnapot.”

Umtiti

„Meglátjuk, hogy érzi magát a mai edzésen és utána döntünk. Voltak problémái és nem játszik folyamatosan, reméljük ezt hamarosan meg tudjuk oldani és megkaphatja a szükséges perceket. Meg kell majd küzdenie a helyéért, Lenglet nagyszerű teljesítményt nyújt.”

Lenglet

„Nagyon megbízható játékos, egy igazi profi. Umtiti problémái után gyorsan be kellett illeszkednie, de nagyszerű teljesítményt nyújt és ezt a francia válogatottnál is észrevették.”

A középpálya

„Próbálgatjuk a játékosokat, mert sok lehetőségünk van ezekben a pozíciókban. Az egyértelmű, hogy De Jong érkezésével vérfrissítést kapott a középpályánk, sokat segít amikor nálunk van a labda, és akkor is mikor védekeznünk kell. Az összejátékban pedig sokat fog még javulni.”

A védelem megerősítése

„Természetes dolog, hogy négy belső védő van a keretben, esetleg még több, ha a második csapat játékosaira is számíthatsz. Bármikor történhetnek balesetek, sérülések. Tavaly két bevethető belsővédőnk maradt, az aggasztóbb volt.”

Ansu Fati

„Szükségünk volt rá, nem bánom, hogy bedobtam a mély vízbe. Nagyon fiatal még és hosszú pályafutás áll még előtte. Nagyon dinamikus és tudja, hogy néha nálunk, néha az utánpótlásban vár rá szerep. Amikor egy ilyen fiatal és tehetséges játékos pályára lép mindig nagy figyelmet generál, de sokat kell még tanulnia. Meg kell tanulja, hogy ossza be az erejét, hogy kezelje a meccs ritmusát. Hosszú út áll még előtte.”

Cserék

„Fontos, hogy a cserejátékosaink jól lépjenek be a mérkőzésekbe. Arturo nagyon jó ebben, az a célunk, hogy  mindegyik cserénk hatásos legyen.”