„A mi játékunkra kell figyeljünk, nem arra, hogy ők kikkel állnak fel”

Sajtótájékoztató az Eé Clasico előtt

Szerda este 8 órától kerül megrendezése az idei szezon első El Clásicója, a Camp Nouban. A találkozó előtt a hazaiak vezetőedzője, Ernesto Valverde megtartotta a sajtótájékoztatóját, melyen a mérkőzésen kívül sok más érdekes témáról is esett szó.

Összetartás

„Kis változás ez a hazai meccsekhez képest, de idegenbeli meccsek előtt gyakran előfordul.”

A halasztás

„Amikor elhalasztották a mérkőzést, úgy véltem ez a legjobb opció, jobb nyugodt körülmények között pályára lépni. Az emberek többféle módon kifejezhetik a véleményüket, mi a játékkal fogjuk.”

Kávé Zidane-nal

„Megtörténhet, de a mérkőzés előtt nem fogunk találkozni.”

Pontegyenlőség a meccs előtt

„Ha két hónappal korábban játszottuk volna le a meccset, lett volna egy kis előnyünk, de a Madrid egyenlített a 95. percben [vasárnap a Valencia ellen – a szerk.], így ismét pontegyenlőség áll fent, de ha az egyik csapatnak lenne is előnye a másikkal szemben, ez a mérkőzés akkor is ugyanilyen lenne.”

Vigyázni kell a Madriddal

„A legutóbb idegenben nyertünk, itthon döntetlent játszottunk a Reallal. Általában jól játszanak idegenben, ami külön kihívás elé állít minket.”

Arthur

“Hétfőn nem edzett a csapattal, meglátjuk mi lesz a keddi és a szerdai tréningeken, de kevés az esély a pályára lépésére.” [Az esti edzés után aztán kiderült, szinte biztosan nem fog játszani Arthur – a szerk.]

Felkészülés

„Egy nappal többet pihenhettünk, ez egy kis előny a számunkra, de nem ezen fog múlni. Tavaly mi pihenhettünk kevesebbet és jó eredményt értünk el.”

Benzema

„Nagyon jó szezont fut, sok gólt szerez, de felkészültünk rá, megpróbáljuk semlegesíteni.”

Bajnoki állás

„Szoros az állás, mindkét csapat ugyanannyi ponttal áll. Ha döntetlen lesz az eredmény, minden ugyanígy marad, viszont, ha az egyik csapat győz, picit ellép az üldözőtől.”

VAR

„Egyértelmű volt, hogy a VAR bevezetésével nem fog minden vita eltűnni a labdarúgásból, ugyanis mindenki a saját szempontjából látja a szituációkat. Mi úgy véltük, hogy ha a játékvezető visszanézi az esetet, jár nekünk a büntető, de nem szeretnék ezzel többet foglalkozni.”

Hazard

„A mi játékunkra kell figyeljünk, nem arra, hogy ők kikkel állnak fel. Nem tudom kik bevethetőek, de ez Zidane dolga. Pályára küldheti Balet, Iscot, Viniciust vagy Rodrigót, nekünk akkor is a saját tervünkhöz kell ragaszkodni.”

A legnehezebb Clásico

“Mindegyik nehéz, nem tennék különbséget közöttük.”

Sok játékos első Klasszikusa

„Igen, sokan most tapasztalják meg először. Különleges mérkőzés, egy másik szint és a jelentőségét már a játékoskijáróban megérzik.”

Egyedi ajándékok a legfanatikusabb szurkolóknak – nézd meg őket, gyorsan fogynak!