Négy gólt tettek a karácsonyfa alá: 4-1 az Alavés ellen

Kényelmes siker; Suárez: 1 gól, 3 gólpassz

Kellemes vendég volt az Alavés a Liga idei utolsó fordulójában a Camp Nouban, miután a baszkok egy rövid időszakot leszámítva csak asszisztáltak a Barcelona fölényéhez és góljaihoz, így végül egy kényelmes hazai siker született. Suárez három gólpasszt adott és egy gólt szerzett, a középpálya jól működött Aleñával és Vidallal is, a vége pedig egy sima 4-1 lett.

 

 

Foghíjas lelátó előtt futottak ki a pályára gránátvörös-kékben a Barcelona játékosai, a délutáni időpont nem vonzotta a szurkolókat a Camp Nouba, csak 63 ezren voltak kinn, pedig a szerdai Clásicónál végül jobb szórakozásban volt részük azoknak, akik megnézték a mérkőzést. Ezen kívül láthatták azt is, hogy Messi átveszi a november legjobb játékosának járó díjat, valamint a klub hatkupás szezonjának 10. évfordulójáról is láthattak egy kis megemlékezést.

A csapat az első félidőben gyorsan, direkten játszott, teljesen dominálta a meccset, az Alavés csak asszisztált a meccshez – a Barça térfelén csak ritkán jártak a vendégek, és azt a kevés kontrát, ami adódott előttük, nem tudták helyzetig vinni. A játék így elég egyoldalú volt, nem is volt túl izgalmas (az Alavés miatt), de bőven voltak szép jelenetek, mert a katalánok nem akartak belealudni a meccsbe, hanem törekedtek arra, hogy minél többször Pacheco kapuja elé érjenek. Az eddig kevesebbet játszók, Aleña és Vidal sokat mutatták magukat és aktívak voltak, Busquetsnek is láthatóan jót tett a pihenés, több szép labdája volt a védelem mögé – az egyiket Vidal ollózta kapura, a másikből Messi szerzett gólt, de végül mindkét lehetőség les miatt érvénytelenítésre került. Umtiti példásan ellátta azt a kevés védőfeladatát, ami adódott, bár az Alavés nem tette nagyon próbára, pláne ter Stegent.

Ennyin múlt Messi gólja az első félidőben…

Az első félidő két Suárez gólpasszt hozott, amiből előbb Griezmann a 14. percben, majd Vidal a félidő vége előtt szerzett nagy gólt, a játék képe után így már az eredmény is megnyugtató volt. Talán túlságosan is, mert a második játékrészre egy másik Alavés jött ki a pályára, amelyik hamar komoly gondokat okozott a Barcelonának: egy kósza kontrából szépítettek a vendégek, a második hullámban érkező Ponsra nem figyelt Aleña és Jordi Alba is lemaradt róla, aki így lendületből fejelt be egy beadást.

Ezután kellett egy kis idő, míg rendezte a sorait a Barça, amit az Alavés majdnem kihasznált egy egyenlítés formájában, de ezt a tízperces rövidzárlatot leszámítva a második félidőt is kézben tartotta a csapat, majd a sorok rendezése után el is döntötte a meccset. Messi 18 méterről köszönt be, miután Suárezzel játszott össze, majd egy VAR segítség után befújt büntetőt az uruguayi értékesített a három gólpassza után a 75. percben.

Egy jellemező kép: a mérkőzés 90%-ában így védekezett az Alavés…

A mérkőzés ezek után már tényleg edzőmeccs-jelleget öltött, a lényegi kérdések eldőltek, így az is, hogy a Barcelona a tabella élén fogja várni a 2020-as folytatást – ami pont egy kellemes kirándulás lesz a város másik felébe, az Espanyolhoz.

FC Barcelona – Deportivo Alavés 4-1 (2-0)
La Liga, 18. forduló
Camp Nou, Barcelona
63.054 néző
Vezette: Mario Melero

FC Barcelona: Ter Stegen – S. Roberto (Semedo 85’) Piqué, Umtiti, Alba – Busquets (de Jong 79’), Vidal, Aleña – Messi, Suárez (Carles Perez 85’), Griezmann.

Alavés: Pacheco – Duarte, Ely, Navarro, Martin – Wakaso (Joselu 71’), Javi Muñoz (Rioja 53’), Pons, Manu García, Aleix Vidal (Burke 86’) – Lucas Perez

Gólok: Griezmann 14’, Vidal 45’, Messi 69’, Suárez 75’ ill. Pons 56’,

Sárga lapok: Umtiti 67’, ill. Vidal 66’, Wakaso 67’, Alba 88’

A whoscored.com statisztikái: 

***

Barcelona ereklyékből sosem elég – a szekrényed feltöltése mellett a szoba többi részét is kidekorálhatod gránátvörös-kék színekkel!