Valverde: „A VAR bevezetésével sem érnek véget a viták”

Nem számít változásra a keretben

Szombat délután zárja az évet a Barcelona az Alavés ellen hazai környezetben, amit győzelemmel szeretne zárni, ezt Valverde is megerősítette a mérkőzés előtt, valamint beszélt szerdai Clásicón történtekről és elmondta, nem vár változást télen a keretben.”

Az Alavés

„A két csatáruk határozza meg a stílusukat és igaz, hogy nincsenek annyira jó formában, de az utóbbi években többször megnehezítették a dolgunkat. Nagyon jól védekeznek, nyomás alatt is, de ez az utolsó mérkőzésünk idén és fontos lenne győzni.”

A Clásico és a vitás pontok

„Már elmondtuk ezt többször is. A vita sosem fog véget érni a VAR bevezetésével sem. A VAR segít, de a játékvezetőnek kell döntenie és emiatt egyszer ez, egyszer az a csapat panaszkodik. 2020-ban sem fog ez változni”

A csapat tervei a szünetre

„Tartjuk az elmúlt években megszokott ritmust, a dél-amerikai játékosok 1 nappal több pihenőt kapnak.”

A legnehezebb szezon?

„Kemény a mostani idény, ahogy a többi is nehéz volt, de most nincs meg az az előnyünk, ami a korábbi kettő során megvolt. Jó helyzetben vagyunk, de tudjuk, hogy a tavasszal fog eldőlni minden, ott kell majd jó pozícióban lennünk. Szeretnénk az élen maradni. Voltak defektjeink az eddigi úton, de a riválisoknak is, ezért kiegyenlítettebb most minden.”

Busquets

„Nincs már láza, rendesen tudott edzeni, valószínűleg fog tudni játszani.”

Téli erősítések, lehetséges távozók

„Nem gondolok rá, csak azokkal foglalkozom, akikkel rendelkezem, ez az én filozófiám. Nem számítok változásra a keretben.”

***

Barcelona ereklyékből sosem elég – a szekrényed feltöltése mellett a szoba többi részét is kidekorálhatod gránátvörös-kék színekkel!