A Setién-éra első felvonása: Barça-Granada

A tabella 10. helyezettjét látja vendégül a Barça, tökéletes ellenfél egy bemutatkozó edzőnek

Vasárnap este első meccsén ül a Barcelona kispadján a frissen kinevezett vezetőedző, Quique Setién, aki a Granada ellen mutatkozhat be a Camp Nou közönsége előtt a La Liga 20. fordulójában. A spanyol edzőnek szűk egy hete volt új játékosainak átadni az elképzeléseit, de a beszámolók szerint jól alakult az ismerkedés, aminek már vasárnap este látható eredménye lehet a pályán. 

A találkozót sok szempontból nagy érdeklődéssel várják a katalánok szurkolói, ugyanis ezen a mérkőzésen irányítja először a Barça csapatát a héten Ernesto Valverdét váltó Quique Setién, valamint Suárez sérülése óta is ez lesz a gránátvörös-kékek első mérkőzése.

Kezdjük is a legnagyobb hírrel, a legnagyobb újdonsággal, az új edzővel. Quique Setién szerdán vette át a csapat irányítását, róla és a hitvallásáról már több cikkben foglalkoztunk. Az első mérkőzéseken még nem biztos, hogy gyökeres változást lehet majd felfedezni a Barça előző mérkőzéseihez képest, nem fogjuk a Guardiola-éra idején megszokott és megszeretett labdajáratást látni, de az biztos, hogy az új vezetőedző megpróbálja nagyobb fordulaton pörgetni a játékosokat, miután kiderült, több és intenzívebb edzést tart, mint elődje és ez rövid időn belül elvileg látható javuláshoz kell, hogy vezessen.

A Granada elleni hazai meccs tökéletes Setién számára bemutatkozó mérkőzésnek. Habár a katalánok nincsenek túl jó formában, utóbbi öt mérkőzésükből csak egyet tudtak megnyerni (Sociedad elleni hazai bajnoki), a hazai mérlegre az idei szezonban sem lehet panasz. Az eddigi kilenc lejátszott mérkőzésen nyolc győzelem és egy döntetlen a mérleg, tehát veretlen a csapat a Camp Nouban. A Granada ugyan nem áll rosszul, az andalúzok a tizedik pozíciót foglalják el a tabellán, de a legutóbbi öt idegenbeli bajnokiját kivétel nélkül elbukta a csapat. Ha a két csapat mérlegét vizsgájuk, akkor is egyértelmű a Barcelona fölénye, a két csapat legutóbbi 13 összecsapásán 11 alkalommal nyert a katalán gárda és csupán kétszer a Granada.

A már korábban említett Suárezen kívül a Barcelona nem számíthat Ousmane Dembélére sérülés miatt, valamint az előző fordulóban piros lapot kapó, most az eltiltását töltő Frenkie de Jong sem áll Setién rendelkezésére. A hiányzók listáját bővíti Todibo, aki a héten kölcsönbe távozott a Schalke együtteséhez, viszont a hosszabb ideje sérüléssel bajlódó Arthur visszatérésére mutatkozik némi esély. A Granada csapatának is van néhány hiányzó játékosa, Lozano, Vico és Quini sérülés miatt, Ángel Montoro pedig eltiltás miatt nem áll Diego Martínez vezetőedző rendelkezésére.

A kezdőcsapat összetételét az új mester színre lépése miatt nehéz lesz megtippelni, de az szinte biztos, hogy Ansu Fati fogja a sérült Suárezt helyettesíteni. A védelemben is nagy valószínűséggel a Roberto, Piqué, Lenglet, Alba négyes kerül be, de később nem elképzelhetetlen majd egyszer-egyszer egy háromvédős felállás sem Setién korábbi csapatait látva. A kérdések így leginkább a középpályán vannak – nagy esély mutatkozik arra, hogy a sokak által hiányolt és a felnőtt csapatba követelt Riqui Puig végre megkapja a megérdemelt játékperceit kezdőként vagy csereként, mivel Arthur még nem teljesen egészséges, de Jong eltiltott, Aleñá pedig a Betishez igazolt.

FC Barcelona – Granada
La Liga, 20. forduló
Camp Nou, Barcelona, 21:00
Vezeti: Valentin Pizzaro
TV: Spíler 2 / Paulaner Sörház

Várható kezdőcsapatok: 

FC Barcelona: Ter Stegen – S. Roberto (Semedo), Piqué, Lenglet, Alba – Rakitic, Busquets, Puig (S. Roberto) – Messi, Griezmann, Ansu Fati

Granada: Silva – Sánchez, Duarte, Martinez – Diaz, Herrera, Gonalons, Neva – Puertas, Soldado, Machis

***

Megérkezett a Camp Nou 3D puzzle prémium változata nagy méretben, LED-es stadionvilágítással. Korlátozott készlet, csapj le rá amíg van!