Messi felvette a góllövő cipőjét: 5-0 az Eibar ellen!

Messi-mesternégyes | Braithwaite két gólban is szerepet játszott

Szombat délután az Eibar vendégeskedett a Camp Nouban az FC Barcelona ellen a spanyol bajnokság 25. fordulójában. A Barça egy ötössel hangolt a Napoli elleni BL-találkozóra, illetve a jövő heti El Clásicóra. Messi visszaszerezte a góllövő cipőjét, és mesternégyessel segítette a csapatát. Fontos kiemelni, hogy az újdonsült igazolás, Braithwaite is beállt a második félidőben, és nem is akárhogy: két gólban is fontos szerepet játszott, avagy soha rosszabb bemutatkozást, szólhat a dán debütálásának az összegzése.

 

 

Két nagy rangadó előtt érkezett az Eibar a Camp Nouba a Barcelona elleni bajnoki mérkőzésre. A katalánok jövő héten Nápolyba, majd Madridba utaznak az El Clásicóra. Ennek szellemében pihentette Setién mester De Jongot és Ansu Fatit is a csapatból.

A meccset kisebb meglepetésre a vendégek kezdték jobban, két komoly gólszerzési lehetőség is kialakult Ter Stegen kapuja előtt. Az elsőnél még hárítani tudott a német kapus, azonban az 5. percben egy beadásból a kapuba talált az Eibar. A gólt viszont les miatt nem adták meg, így maradt a gól nélküli döntetlen a találkozó elején. A 14. perctől aztán jött Messi, és egy elképesztő szlalom és kötény után pöckölte a hálóba a labdát. Nem sokkal később Vidal előtt adódott két lehetőség, azonban egyiket sem tudta gólra váltani a chilei.

Még az első félidő végén Messi el is döntötte a meccset: előbb egy viszonylag kiszorított helyzetből lőtte ki a hosszú alsót tűpontosan, majd három percre rá egy eibari védő vesztette el hátul a labdát, az argentin zseni pedig Griezmann-nal akart gólt lövetni, a gall támadó viszont rosszul vette át a passzt, de végül kisebb szerencsével Messi elé pattant a játékszer, aki könnyedén passzolta a kapuba a labdát, 3-0! Még a lefújás előtt jöhetett volna egy újabb gól, azonban sem Griezmann, sem Busquets nem tudott túljárni a vendégek kapusának az eszén, maradt tehát a háromgólos katalán előny a félidőben.

A második játékrész már jóval csöndesebben zajlott. Még az elején volt egy helyzete Rakiticnak, majd hosszú ideig semmi. Aztán az Eibar újra a kapuba juttatta a labdát, de újfent nem adták meg a gólt, méghozzá most veszélyes játék miatt maradt 0 az Eibar neve mellett az eredményjelzőn. Setién edző a második félidőben több kulcsjátékosának is pihenőt adott: Busquets, Piqué és Griezmann is elhagyta a pályát, őket váltotta De Jong, Umtiti, illetve az új igazolás, a dán Braithwaite, aki aztán gyorsan aktivizálta is magát.

Fotó: El Mundo Deportivo

A hátralévő időben négy alkalommal is bevette a Barça Dmitrovic kapuját, viszont ebből kétszer érvénytelenítették a találatot. Vidal, majd Umtiti gólját is les miatt nem adták meg. A csereként beálló Braithwaite pedig nagyszerűen szállt be: előbb a Messinek belőtt labdájából szerezte meg az argentin a negyedik gólját, majd a vége előtt célba vette az Eibar portáját, azonban a vendégek kapusa védeni tudott, a kipattanót aztán Arthur vágta a hálóba, így alakult ki az 5-0-ás végeredmény.

Messi tehát egy négyessel, a Barça pedig egy ötössel hangolt a Napoli-Madrid kettősre. Simán győztek a katalánok, és még pihentetni is tudták néhány játékosukat, vagyis jó szájízzel utazhat a csapat Nápolyba hétfőn. Jövő héten kiderül, hogy kitart-e ez a jó forma, mert nagyon fontos hét következik a szezon szempontjából.

 

 

FC Barcelona – SD Eibar 5-0 (3-0)

Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet (Umtiti 68′), Firpo – Busquets (De Jong 60′), Rakitic, Arthur – Messi, Griezmann (Braithwaite), Vidal

Eibar: Dmitrovic – Trejero, Burgos, Arbilla, Cote – Diop, Exposito (Cristoforo 83′) – Orellana, Escalante, Inui (De Blasis 66′) – Enrich (Quique 66′)

Gólok: Messi 14′, 37′, 40′, 87′, Arthur 89′