Messi: „Ez olyan lesz, mintha teljesen új idény kezdődne”

Bár a számok tekintetében a hamarosan folytatódó spanyol bajnokság ugyanaz a sorozat lesz, mint amelyik volt ősszel és télen is, Lionel Messi szerint érzetre egészen más lesz.

A Barcelona 10-ese szerint most, mivel minden csapat külön-külön felkészülhet, olyan hatása lehet a folytatásnak, mintha egy teljesen új idényt kezdenének el. Arról nem beszélve, hogy minden mérkőzés is egészen más lesz, mert a zárt kapus szituációhoz nem csak a csapatoknak, de még a sportolóknak egyenként is hozzá kell szokniuk. Ez pedig Messi szerint mindenkitől azt várja el, hogy maga készüljön fel mentálisan a megváltozott körülményekre, a közönség nélküli találkozókra.

Messi a gondolatatait az öltöztetőjének, az Adidasnak adott blogbejegyzésében adta közre.

“Van aki azt gondolja, hogy mentális tartás adja a fociban a teljesítmény 40, 50 vagy akár 60 százalékát. Feltételezem, hogy azért ez nagyon változó minden egyes sportoló egyénnél. De az biztos, hogy nagy jelentősége van, és minden nap jobban fel kell készülni ebben a tekintetben egy profi sportolónak.”

“Arról beszél mindenki, hogy zárt kapuk mögött kell majd befejezni a szezont, és ez nem egy szokványos változás lesz. A csapat felkészülése egy meccsre ugyanolyan lesz, mint bármilyen másik meccsre. De az igaz, hogy egyénileg nagyon is fel kell készülni erre a helyzetre, és fejben ráhangolódni arra, hogy közönség nélkül kell majd játszani, ami nagyon furcsa lesz. Már kellett egyszer ilyet csinálnom, és egészen extrém volt. Másrészről viszont ha visszatér a sorozat, teljesen normális, hogy most így történik ez, így kell lennie.”

Mintha új szezon kezdődne

“Amikor visszatérünk a játékhoz, az olyan lesz, mintha teljesen elölről kezdenénk egy szezont. Lesz időnk előtte, hogy felkészüljünk a szezon rajtjára, és ezen felül visszatérnek majd fontos játékosok is a keretbe, akik korábban sérültek voltak. Technikailag ez ugyanaz a szezon lesz, de szerintem minden csapat és játékos egészen másként fogja megélni.”

Edzés a karantén alatt

“Még ha már nem is játszom heti két mérkőzést, igyekszem minden nap edzeni, gyakorlatokat végezni. De nyilvánvalóan ennek nincs semmi köze ahhoz, amilyen egy edzés a csapattal, és elsősorban ez nem adja meg azt a meccsritmust, ami nagyon fontos lenne. De ez a jelenlegi helyzet, ezzel együtt kell élnünk.

AKCIÓ! Barçás nyári pulóver 12.990 Ft helyett 9.390 Ft!