Hétfőtől teljes csapatos edzések, és Setién „adósságai”

A jövő héttel minden spanyol első és másodosztályú csapat a felkészülése hajrájába, egyben legfontosabb szakaszához ér. Jönnek a teljes csapatos edzések, ami a Barcelonánál még egy adaggal komolyabb lesz.

Lehet elégedetten csettinteni, hogy máris itt vannak a csoportos edzések, létszámbeli megkötések nélkül, de azzal, hogy a LaLiga június 11-én folytatódik, inkább azt lehet mondani, hogy az utolsó utáni pillanatban lesz lehetősége a csapatoknak erre. Nem lesz két teljes hét arra, hogy a játékosok együtt edzenek, ráadásul barátságos meccsek nem lesznek egyáltalán.

A sérülések kockázata az egyik tényező, a megfelelő szakmai felkészülés esélye a másik. Előbbi mindenképpen probléma lesz, nehéz elképzelni, hogy kevés sérüléssel teljenek majd a meccsek, utóbbi pedig kinek jobban, kinek kevésbé fáj majd. Mert az idő nagyon kevés, Quique Setién ezt a napokban nyilvánosan is így minősítette. És esetében ez azért probléma, mert ő eleve szezon közben, azonnali eredménykényszerben vette át a Barcelonát, nem tudott nyugodtan együtt dolgozni a csapatával, mechanizmusokat begyakorolni, a nulláról a saját ízlése szerint felépíteni a gárdát.

És a karantén időszakában sem volt erre lehetősége, csak az edzések újraindításával tudott újra, nyugodtabban dolgozni a játékosokkal, a probléma, hogy egyszerre soha nem volt eddig esélye erre. Most lesz két szűk hét, amikor igen. És ezt ki is fogják használni.

Már a karantén hosszú időszaka alatt is készült erre a szakvezető és az edzői csapat, velük együtt ugyanis számos videoanyagot készített arról, hogy mit csinálnak rosszul az egyes csapatrészek, min kellene változtatni. Ezek a videók elsősorban csapatrészekre bontottak, de vannak egész csapatot érintő anyagok is, amiket hétfőtől terveznek “vetíteni” az edzők.

Jönnek tehát a videózások, ezzel együtt a teljes csapat részvételével a taktikai értekezletek és a közös beszélgetések. Amik eddig nagyon hiányoztak, most kicsit talán sikerül majd behozni a lemaradást. A hatásukat pedig majd a június 14-i hétvégétől lehet remélni.

Új Camp Nou 3D Puzzle – Original – Extra méret, de kedvezőbb ár: 8.290 Ft