Szeptember 12-én már kezdenék az új bajnokságot… de kérdés hogyan?

Pénteken arról beszélt Javier Tebas Liga elnök, hogy a 2020-2021-es bajnoki szezon már szeptember 12-én elkezdődne, ami nem irreális terv, akkor ha a még futó bajnoki szezon be tud fejeződni július 19-ig.

De a Barcelona már nem látja ilyen rózsásan a lehetőségeket, hiszen július 19-én csak a bajnoki küzdelmek fejeződnének be szerencsés esetben, a Bajnokok Ligája azonban csak augusztus 7-én és 8-án kezdődhetne újra. És ugyan ebben az esetben a BL-t is erőltetett menetben játszanák le, de akkor is a döntő leghamarabb a hónap vége felé lenne várható, a legvalószínűbb augusztus 29. Még szóba jöhet augusztus 22., de ez valószínűleg csak akkor, ha az UEFA végül egy nyolcas döntőt rendezne a nyolcaddöntő után, ahol egy-egy meccsen dőlne el mindig a továbbjutó kiléte.

De akárhogyan is lenne, azok a csapatok, akik játszanak a BL-ben, gyakorlatilag elveszítenék a pihenőjüket, és a két idény teljesen összefolyna. Ez nyilvánvalóan még a jelenlegi helyzetben sem tartható, hiszen a játékosoknak szabadságot kell adni, hogy pihenni tudjanak, majd el kell kezdeni egy felkészülést és alapozást is már az új kerettel.

Erre azoknak a csapatoknak, akik európai kupákban szerepelnek, nem lenne esélyük. Szóba jöhet még az a lehetőség, hogy az érintett csapatok meccseit addig elhalasztják, amíg erre szükség van, de ha sok spanyol csapat marad állva az európai küzdelmekben, akkor ez is lehetetlen helyzetet teremtene. Ez az oka, annak, hogy a Barcelonánál egyelőre értetlenül állnak az elképzelés előtt, hogy Javier Tebas miért jelentette ki ezt a tervet, mert jelen állás szerint nem tűnik tarthatónak.

Új Camp Nou 3D Puzzle Original – Extra méret, de kedvezőbb ár: 8.290 Ft