Szeptemberben már harmadig megtelhetnek a stadionok?

Néhány héttel ezelőtt Spanyolországban még mindenki elképzelhetetlennek látta, hogy nézők legyenek a stadionokban 2021 előtt, most azonban már optimistább forgatókönyvek jelennek meg. Akár az is, hogy a következő idény nézőkkel együtt nyitna meg.

A LaLiga mindenesetre most egy optimistább tervvel számol, ez igaz a bajnokság rajt dátumára vonatkozóan is, amivel akadnak azért kétségek. Most ugyanígy lehet számolni azzal is, hogy vajon reális-e a cél, hogy szeptemberben, vagy amikor a spanyol bajnokság új szezonja elkezdődik, már legyenek nézők a stadionokban, még ha nem is teljesen megtöltve a pályákat.

A terv ugyanis úgy szól, hogy a rajtra 30 százalékig lehetne megtölteni a stadionokat, magyarán azért még maradna üres hely sok, de már lenne valamilyen hangulat a pályákon. Ez a szám 50 százalékig mehetne el decemberig, és a 2021-es évben hamar eljöhetne az az állapot, amikor korlátozásoktól mentesen lehet eladni a jegyeket, bérleteket és szerencsés esetben akár meg is tölteni a stadionokat.

Az persze világos, hogy ebben a tervben a LaLiga részéről nagyon sok a bizonytalanság. A legalapvetőbb kérdés a járvány alakulása, esetleges második hulláma, mert ahhoz nagyon kevés aggodalom is elég lehet, hogy ez az elképzelés boruljon.