Magabiztos kezdés, 4-0-s siker a Mallorca otthonában

Suárez visszatért; Vidal, Braithwaite, Alba és Messi is gólt szereztek

Jól vette az első akadályt a Barcelona a LaLiga újraindított küzdelmeiben. A katalánok a kiesés elől menekülő Mallorca otthonában léptek pályára a spanyol bajnokság 28. fordulójában és listavezetőhöz méltóan hozták is a kötelező győzelmet. A Barcelona 4-0-ra verte a Mallorca együttesét, ezzel biztosan marad a tabella élén és a Real Madrid győzelme esetén is őrzi a 2 pontos előnyét.

A mérkőzés, mint Spanyolországban mindegyik, egy perces gyásszünettel kezdődött, a játékosok és a klubok a járvány áldozatai előtt tisztelegtek. A Barcelonán viszont nem látszott, hogy három hónapja nem játszottak mérkőzést, magabiztosan kezdték a találkozót és a 63. másodpercben Arturo Vidal fejesével meg is szerezték a vezetést. A Mallorca az első gól előtt mindössze egyszer, egy majdnem sikeres szerelés erejéig ért labdához. A vezetés birtokában a Barcelona kicsit visszavett a tempóból, de az első 20 percben így is szinte teljesen a kapujához szegezte a hazai együttest, de csak kisebb lehetőségeket alakítottak ki. Ezután egy kicsit felélénkült a Mallorca, de csak a korábban a Barça utánpótlásában játszó Kubo jelentett veszélyt a katalán kapura. Először egy szép megindulás után vette célba Ter Stegen kapuját, majd egy szabadrúgást végzett el veszélyesen, de a német hálóőr mindkét próbálkozást hárította, így nem sikerült a szépítés.

Amíg a hazaiak nem tudtak élni az adódó lehetőséggel, a Barcelona szinte 100%-os helyzetkihasználással dolgozott, a 37. percben egy lepattanó beadást De Jong csúsztatott középre, majd a lendületből érkező Messi tette fejjel Braithwaite elé, a dán pedig nem hibázott és 8 méterről a léc alá vágta a játékszert, ezzel megduplázva az előnyt így 2-0-s Barcelona vezetéssel mentek szünetre a csapatok.

A második félidő kevesebbé volt eseménydús, mint az első, kisebb helyzetekig és lövésekig jutottak a csapatok, a gólra a 79. percig várni kellett. Ekkor Messi második gólpasszát adta a mérkőzésen, Jordi Albát ugratta ki szépen, aki higgadtan a rövid alsóba lőtte a labdát az elvetődő Reina mellett. A kegyelemdöfést a 93 percben Lionel Messi vitte be, Suárez passza után még kettőt tolt a labdán és jobb lábbal szépen lőtte azt a hosszú felsőbe. Fontos pillanat volt még az 57. perc, amikor Griezmann-t váltva, a sérülésből visszatérő Luis Suárez is pályára lépett.

A Barcelona magabiztosan nyerte a mérkőzést, ezzel nyomást helyezve a szombaton pályára lépő Real Madridra. A katalánok ennek a győzelemnek köszönhetően önbizalommal készülhetnek a Leganes keddi hazai találkozóra. Érdemes még kiemelni Takefusa Kubo játékát, aki korábban a Barcelona utánpótlás csapataiban szerepelt, de a FIFA szankciója miatt vissza kellett térjen szülőhazájába, Japánba majd a Real Madrid elhappolta a kissé határozatlan Bartomeu elől, így a tehetséges szélső már az ellenfél csapatát erősíti.

Mallorca – FC Barcelona 0-4 (0-2)
Son Moix, Mallorca
Vezette: Carlos del Cerro Grande
Zárt kapuk mögött

Barcelona: Ter Stegen – Sergi Roberto (Semedo 71′), Piqué, Araujo, Alba – Busquets (Arthur 71′), Vidal (Rakitic 46′), De Jong (Junior Firpo 85′) – Griezmann (Suárez 57′), Messi és Braithwaite.

Mallorca: M. Reina – Pozo, Valjent, Raíllo, Sastre (Gamez, 46″) – Dani Rodriquez, Pedraza (Baba 57′), Salva Sevilla (Salibur 85′) – Takefusa Kubo – Hernandez (Junior 46′), Budimir (Prats 85′).

Gólok: Vidal 2′, Braithwaite 37′, Alba 79′, Messi 94′.