Setién: „Nem tűnik nehezebbnek a Liga megnyerése, mint néhány hónappal ezelőtt”

Quique Setién megtartotta a Real Valladolid elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, amelyben többek között beszélt a Bajnokok Ligája sorsolásáról, a bajnokság esetleges megnyeréséről és a hiányosságokról is, amely az újraindulást követően jellemzik a csapatot.

Bajnokok Ligája sorsolás

„Nem voltak különösebb várakozásaim a sorsolással kapcsolatban. Egyelőre csak a Napoli elleni mérkőzésre kell összpontosítanunk, ez a legfontosabb. Már tudjuk, hogy otthon játszhatjuk le a mérkőzést, ami így igazságos. A Napoli elleni mérkőzés létfontosságú lesz és majd külön is készülünk erre, de most arra kell fókuszálnunk, hogy megnyerjük a holnapi mérkőzést. Ha ott akarunk maradni a versenyben nyernünk kell. És ezt követően a Napoli elleni meccs ugyan életbe vágó, de erre is fel tudunk majd készülni.”

Nézők nélküli mérkőzések

„Egyértelműen hátrány közönség nélkül játszani. Ez egy meghatározó, nagyon fontos mérkzőzés, és ennek is jelentősége lesz kétségtelenül. De ez van. Nem számít, ha panaszkodok, akkor sem lenne erre megoldás. Kár hogy ez történt, bárcsak szurkolók előtt játszhatnánk.”

A bajnokság megnyerése

„Számomra nem tűnik nehezebbnek, mint néhány hónappal ezelőtt. Az elsődleges dolgokra, a mérkőzésekre összpontosítunk. Minden egyes mérkőzésen megpróbáljuk hozni magunkat, és akkor is, amikor majd a Bajnokok Ligája folytatódik. De ez mind hipotézis.”

Arthur

„Mandulagyulladása van, ezért nem utazott el a csapattal. Jól edz, és ugyan igaz, hogy nem játszott az utóbbi időben, de ugyanúgy megkaphatja az esélyt a későbbiekben. Ugyanúgy odateszi magát, mint korábban. Amint visszatér, ismét ott lesz a kerethirdetésekben.”

Frenkie de Jong

„Voltak kétségeink a visszatérésével kapcsolatban, beszéltünk vele és úgy tűnt, hogy korai lenne pályára küldeni. Úgy gondoltuk, jobb ha marad és edz. Hamarosan játszani fog, de nem akarjuk kockáztatni. Azt akarjuk, hogy kiválóan érezze magát, ne csak jól.”

A Barcelona és a Napoli formája

„Soha nem tudhatod. Lehet hogy jobb volt egy hét pihenést tartani a mérkőzések között és nem pedig vasárnap és kedden játszani. Így a Napolinak lehet előnye, de lehet, hogy néhány napos szünet nekünk is jól jön. Szeretnénk néhány nap szünetet tartani majd, de barátságos mérkőzést is tervezünk a Bajnokok Ligája folytatása előtt – akár más csapat ellen, akár egymás között. Abban az időszakban nehéz lesz versenyképes csapatot találni. Vagy egy csapat ellen fogunk játszani vagy egymás ellen.”

Sergi Roberto

„Ő egy olyan sokoldalú játékos, aki sok pozícióban játszhat. A szolgálatkészsége maximális, bármit elfogad, amit kérsz tőle. Ilyen játékosok megkönnyebbülést jelentenek az edzőnek. Minden poszton kedvelem őt.”

Umtiti

„Kezelik az orvosok, és jó munkát végez, meglátjuk, hogy milyen lesz a javulása. Sem ő, sem az orvosok nem tudják, hogy mikor térhet vissza.”

Hiányok az újraindulás óta

„Sok esetben hiányzott az inspiráció és a hatékonyság támadásban, ami a Villarreal elleni győzelem során megvolt. Sok tekintetben jók vagyunk. De fejlődnünk kell és előre kell haladnunk.”

A csapat jó állapotban van

„Az együttes rendben van, az általunk kezelt fizikai adatok, amikkel rendelkezünk, ezt jelzik.”

A sűrű menetrend

„Nem aggódok. A meccsek ilyen felhalmozódása különös helyzet, amelyhez alkalmazkodnunk kellett, de voltak visszatérő játékosaink is, mint például Luis. Remélem, hogy ez tapasztalatként szolgál majd és kényszerít bennünket az alkalmazkodáshoz. Fontos dolog, hogy a bajnokság folytatódik és hogy legyen meg a biztonság. A helyzetet el kellett fogadni. ”